Jak vysoké odstupné ?
Moderátor: Moderátoři
Jak vysoké odstupné ?
Jedná se o stálou klientelu, kterou spravuji a každý klient mi platí měsíční paušál v určité výši.
Moje současná představa je 6 měsíčních paušálů za každého klienta. Je to hodně nebo málo ? Předem děkuji všem za radu.
- tomasjedno
Je obrovsky rozdil pokud mas naklady na klienta treba 1000,-/mes nebo 19.000,-/mesic.
Oboji je mozne a u obojiho muze firma prosperovat, jen cena za klienta vyjadrena v poctu pausalu bude v obou pripadech diametralne odlisna.
Kdyz podnikas, tak bys snad mel vedet kolik na jednom zakaznikovi vydelas ne?
- pocitujlasku
a rozdiel tychto dvoch sum je ta marza.
Ako mozes mat stanoveny pausal, ked ani len netusis, ake mas naklady na jedneho klienta? ved od toho sa odvija vsetko.
Mojí kolegové ze stejné branže jsou na tom obdobně, záleží na počtu klientů, ty paušály jsou plus minus stejné.Pochopitelně, že klient má zájem , aby ten paušál byl co nejmenší, obvykle musím jít na nějaký střed, kompromis.
Nebo jinak - za kolik mohu prodat zaběhnutou firmu, která má pravidelný měsíční příjem s minimálními náklady ? Majetek nepřipadá v úvahu - žádný ve firmě nemám. Samozřejmě, že to odstupné bude jen mezi mnou a mým nástupcem.
- tomasjedno
Přeji ti, abys nebyl nakonec zklamaný, ale vážně počítej s 50% odpadem. Někteří uvažují o změně už teď, některé k tomu poňoukne nadcházející změna. Některým se nebude chtít podepsat dlouhodobou smlouvu, protože nástupce neznají, a některým právě proto, že ho znají. Dlouhodobý vztah s klientem je vždycky také o osobních vztazích, a to se 1:1 převést nedá.dvorak píše:Díky, jsem osvč, klienti mé doporučení na mého nástupce budou jistě respektovat.