Elektrárny jsou největšími žrouty el. energie ?

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
masar

#31 Příspěvek od masar »

Jen dávej pozor, abys z těch tvých nosných myšlenek nespadl, Ajnštajne... :wink:
tomasjedno

#32 Příspěvek od tomasjedno »

dvorak píše:Myslím to čistě teoreticky, jak získat z jádra elektrický proud ?
No když už jsi na tom tak dobře, že už máš separé jádro, tak ještě k tomu sehnat nějaké volné elektrony (ve sběrném dvoře se jich najde fůra) a máš elektrický proud na to tata :D
FERYACT

#33 Příspěvek od FERYACT »

Volných elektronů je v kovech dost, jen je přesvědčit, aby někam tekly třeba kontinuelně.
masar

#34 Příspěvek od masar »

Co máš poráď s těmi "volnými" elektrony? Ty přece "pohání" stávající zdroje energie. Právě ty zdroje je třeba vymyslet nové. Křesací kamínky a žabí stehýnka už máme za sebou, takže bez Ajnštajnů to asi nepude...
:wink:
Celeron

#35 Příspěvek od Celeron »

jirkati píše:Celerone, mně se líbí, že samy Chvaletice potvrdily můj příspěvek tím, že
"kouřové plyny se po mokrém odsíření silně ochlazují, a stoupají pak do ovzduší daleko pomaleji". Studené plyny skutečně nemají důvod ke stoupání do vyšších hladin ovzduší.

Hmm, a to bezkomínový řešení v německým Völklingenu jsi jaksi účelově přehlédl, co? Stejnou technologii mají Chvaletice.
Nemá to cenu se s tebou dohadovat když víš o zařízení víc, než zaměstnanec elektrárny na jednom z vedoucích postů. :roll:
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
kelley

#36 Příspěvek od kelley »

P.S. pamatuji, že jsem někde četl statistiku z dob, kdy na kolejích vládla pára, že samotný provoz lokomotiv spapal asi 30% z přepravovaného uhlí do elektráren a hutí... :) Takže se toho zas tolik nezměnilo.
weed_smoker

#37 Příspěvek od weed_smoker »

Tak jsem se dostal ze str.1 až sem.Nečtěte tolik ten bulvár.
Odpovědět

Zpět na „Nezařaditelné“