Cena STK
Moderátor: Moderátoři
A kutilmile - nelituju tě
Vsetky terminy na objednanie na STK su zaplnene na tyzdne dopredu. Kedysi sa dalo prist hned rano, postavit sa do radu a ked som bol napriklad treti, tak som bol za chvilu hotovy. Naposledy po nejakej geni(t)alnej zmene som tam cakal ako 🤐 asi dve hodiny - takze uz nikdy.
Mimochodom, teraz som bol na Cypre. Keby niekto nevedel, tak tato krajina je v EU (a dokonca sa tam plati eurom). Kedze je to byvala britska kolonia, jazdi sa tam vlavo. Jazdi tam vela japonskych aut, mnohe 30-rocne, aj starsie, casto nie prave v najlepsom stave. Zjavne to nikomu nevadi, asi nemaju vybudovanu armadu buzerujucich uradnikov.
rnbw píše:Mimochodom, teraz som bol na Cypre. Keby niekto nevedel, tak tato krajina je v EU (a dokonca sa tam plati eurom). Kedze je to byvala britska kolonia, jazdi sa tam vpravo.
Vľavo.
Na stk som jazdil do nedávna na blind. Vždy som čakal maximálne hodinu-dve, prípadne vôbec a brali ma hneď. Od paniky a absurdity, čo nastala minulý mesiac v Slovakistane na TK a EK, sa objednávam. Voľný termín je až cca 2-3 týždne dopredu.
Budem chodit na STK uz len cez servis. Rano odovzdam auto, MHD do roboty a ked mi zavolaju, tak pridem. Na chvilu odbehnut mozem a nemusim si brat dovolenku a zabit tam pol dna. Nemusel som sa objednat 3 tyzdne dopredu, ale stacilo dva dni. To sa niekedy hodi, vzhladom na pokuty, ktore teraz tie svine posielaju automaticky. Predtym som aj mesiac jazdil s neplatnou STK a nikto si to nevsimol.
Rolan píše:Osobně bych na technickou jen tak z ulice nevlezl.
Každý technik má "své" zákazníky hlavně z řad servisů, kterým odpustí spoustu vad. Jelikož samozřejmě nemůže vykázat 100% bezvadných vozidel, tak to prostě odskáče ten vokurka z ulice za sebemenší kravinu.
V rodině se starám o STK už pro čtyři auta - takže jezdím celkem často a takovou zkušenost tedy nemám - naopak STK se chovají tržně a pokud to jen trochu jde tak mhouří oči, co to dá. Oni přece ty lidi potřebují a podle toho se také chovají. A jestli u někoho přimhuřovat oči nemusí, tak jsou to spíše servisy - alespoň jim zajistí nějaký kšeft, ne?
Rolan píše:Osobně bych na technickou jen tak z ulice nevlezl.
Ano, to se ani nedivím. Nemá to ale nic společného s technikama STK. Je to o tom, že jsi povinen to auto před TK připravit - zkontrolovat, umýt, sundat kryty kol apod. Pokud ho máš v průběhu používání v technickém stavu a vše ti funguje, tak není čeho se bát. Vždycky jsem si auto před technickou zkontroloval a pokud něco našli na opravu, tak to při opětné TK bylo stále levnější než přes servis, kde si vymýšlejí cokoliv jen aby z toho měli prachy. Stačilo pak jen spravit to, co se jim na TK nelíbilo a bylo to ok.
Ale ono sa moze najst vselico. Napriklad nizka ucinnost rucnej brzdy, ktoru som pritom normalne pouzival a ziadny problem som si nevsimol. V papieroch vsak stoji, aky tazky mozem tahat prives a s nim by to uz nevyslo (pred pohladom do papierov technik hovoril, ze to asi vyjde). Sice tazne zariadenie nemam, ale poriadok musi byt...