Výrobci pomáhají šmírovat

Počítače stolní, notebooky, tablety, tiskárny, scanery a vše, co nějak souvisí s PC

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
termit256

#16 Příspěvek od termit256 »

Je to tam jen jinak (presneji) formulovano, podstata veci zustava stejna.
EKKAR

#17 Příspěvek od EKKAR »

Neboli prostě zas jednou v zájmu výběru peněz z kapes obyčejnejch lidí dostává ústava pořádně na prdel .... Protože se skutečným zvyšováním bezpečnosti ndekoliv nemá tahle "zákonná úprava" vůbec nic společnýho.
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
witt

#18 Příspěvek od witt »

EKKAR píše:Neboli, jsem pokutován za uplatnění mýho ústavního práva. Hnus, velebnosti!

Ale prdlajs, auto je potenciálně nebezpečná věc a ty jsi za ní zodpovědný. U pistole je ta restrikce ještě přisnější.

Celý tenhle paragraf navíc vznikl, právě kvůli lidem, kteří se tak dlouho dovolávali svých práv, že se kolikrát úplně zapomněli přiznat, že udělali něco, co se nemá. Někteří se dokonce jak malé děti vymlouvali na senilního dědečka. Každý se jen domáhá svých práv, ale na ty povinnosti se jaksi zapomíná - velmi mi to připomíná jisté etnikum.
EKKAR

#19 Příspěvek od EKKAR »

Kdyby eráru tolik záleželo na zvyšování bezpečnosti, choval by se jinak - jenomže ouřadům se jedná jen a jen o co nejlepší a nejčastější holení vovčana až na kost - a automobilista je jedním z nejsnadnějších terčů pro takový snahy. Koneckonců to ouřadníci i sami přiznávají při projednávání - "zaplaťte a budeme to mít všichni jednodušší". Jim jde výhradně o prachy - nějaká bezpečnost nebo plynulost provozu ...? Ta ať jde k čertu, dyť s jejím zvýšením by klesly výběry pokut!!!!
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
witt

#20 Příspěvek od witt »

to je pořád "oni", "oni" - nic takového ve státě neexistuje - ani v totalitním. Jsme pouze "my". Státní zřízení, tedy i úředníci jsou odrazem celé společnosti. Prostě jsem holt tací a pokud se nám to nelíbí, můžeme se začít chovat jinak - není nikdo, kdo by nám v tom bránil, "oni" totiž neexistují.
EKKAR

#21 Příspěvek od EKKAR »

A v souvislosti s (pro)rakouskýma ouřadama bych si dovolil připomenout i to, jak skončili jistí Slavata a Martinic ...
robo

#22 Příspěvek od robo »

Pro úřad je prostě pohodlnější stíhat vlastníka vozidla než něco zjišťovat. A zákon je na straně úředníka, v neprospěch občana. I když zdělím kdo auto řídil, včetně adresy bydliště stejně je mi to k ničemu. I když prokážu že jsem v době spáchání přestupku byl v práci a jet jsem v tom autě nemohl. Prostě ne, úřad v můj prospěch konat nebude. A jen tak mimochodem se od úředníka dozvím že je v mém zájmu to zaplatit a proč. Děs běs v tomto státě.
EKKAR

#23 Příspěvek od EKKAR »

To vůbec nesouvisí s pohodlností (ne)stíhat pravýho viníka - to souvisí s pohodlností dostat prachy za každou cenu i v případě, kdy by při dodržení ústavy museli stíhání zastavit, protože by neměli žádný relevantní důkazy (samozřejmě pokud by někdo neskočil na klam v podobě "polehčující okolnosti" a nepřiznal se sám).
Odpovědět

Zpět na „Výpočetní technika“