TČ - reverzační trojcesťák ventil

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
Celeron

TČ - reverzační trojcesťák ventil

#1 Příspěvek od Celeron »

Vážení, máte někdo konkrétní zkušenost s životností elektromagnetickýho reverzačního trojcesťáku, co PZP Semechnice osazuje do svých tepelných čerpadel? Jak se projevuje jeho opotřebení? Dá se to nějak zjistit budíkama na plničce?
Díky
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
petr-p10

#2 Příspěvek od petr-p10 »

jaký konkrétní problém.
Celeron

#3 Příspěvek od Celeron »

Jseš chlaďař? Mám podezření, že v jedný poloze nepatrně podchází.
Jirka

petr-p10

#4 Příspěvek od petr-p10 »

tč stavím a montuji 25 let tento problém jsem zatím neměl jediná jistota odsát chladivo odpájet a otestovat.
Celeron

#5 Příspěvek od Celeron »

No to TČ je v chodu od roku 1994, takže je otázka, jestli je trojcesťák stále těsnej jak má být, protože si už něco zacvakal. Ročně TČ natočí kolem 1200 hodin. Když vyloučím tak 1/3 času na odtávání ventilátorama pokud je venku 5 ° a víc, tak reverz proběhne cca 500 x za rok. To je dejme tomu od výroby 13000 reverzů, což je při každým 2 x za sebou okamžitá šleha z 11 barů na cca 1-2 bary. Tak jsem si myslel, že se to musí časem opotřebit.
Takže změnou tlaku na budíkách se to mašině nepozná? Nojo, ale vyndávat ho kvůli kontrole, to je strašně práce a navíc možnost kontaminace potrubí.....
Jirka

Odpovědět

Zpět na „Nezařaditelné“