Elektrokolo chybové hlášení

Vše, co se týká elektroniky v automobilech, motocyklech a jiných samohybech

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
monterjirka

Elektrokolo chybové hlášení

#1 Příspěvek od monterjirka »

Mám elektrokolo Easybike MTB600
Žádná špička, ale na nějaký ten výlet po místních silničkách nebo zpevněných lesních cestách pro mě celkem v pohodě.
Ale několikrát se mi stalo, že elektropohon přestal fungovat a hlásil chybu 06 nebo nejprve 05 a pak se to změnilo na 06
Poprvé jsem myslel, že to je téměř vybitou baterkou, ale teď se mi to 2x stalo i při téměř úplně nabité.

Nemáte někdo podrobnější popis, návod, kde by se dalo vyčíst co ta chyba znamená, co se elektronice "nelíbí"?
sr71

#2 Příspěvek od sr71 »

Asi bych to zkusil najít v nějakém manuálu k ovládací jednotce/displeji, k typu který tam máš
jirkati

#3 Příspěvek od jirkati »

Na http://www.maximaservis.cz/maximashop/i ... &id_lang=2 zkus kontaktovat zákaznickou linku. Známý měl (už nemá) nějakého EASYBIKE z Auto Kelly a na té zákaznické lince mu prý dobře poradili.
monterjirka

#4 Příspěvek od monterjirka »

Servis, na který je odkaz v odpovědi, nereagoval na e-mail (nekoupil jsem to u nich)
Prodejce mi poslal odkaz na seznam odborných servisů...

Na jednom slovenském fóru jsem našel informace o podobném modelu a chyba 06 by měla znamenat, že se to přehřívá.

Tak jsem si hrál: dole pod konektorem, kam se zasunuje baterie, je krabička s elektronikou. Její součástí je chladič. Ten ale není ideálně řešen, oxiduje povrch a snadno se zašpiní, zanese blátem,... A pak možná málo chladí...
Zkusil jsem ho pěkně očistit, zatím to vypadá nadějně, ale asi by to chtělo ten hliníkový povrch nějak ošetřit, aby neoxidoval a aby se v mezerách tak moc nedržely nečistoty.
Nějaký nápad?
Hydrawerk

#5 Příspěvek od Hydrawerk »

Co je tam za motor a řídicí elektroniku?? Je to aspoň značka Bafang? To je takovej čínskej základ.
Odpovědět

Zpět na „Auto - Moto technika“