Zdroj ATX - tlačítko

Dotazy na technické problémy, vlastní řešení technických problémů

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
ronoda

Zdroj ATX - tlačítko

#1 Příspěvek od ronoda »

Počítačový zdroj ATX používaný mimo výpočetní techniku. Potřebuji, aby zdroj šel jenom po dobu stisknutí tlačítka. Zapnutí není problém (spojení zeleného kablíku se zemí) ale nevím jak ho vypnout. Potřebuji 12V, a 5V větev bude zatížena 15W žárovkou. Tlačítko bude zvoleno dle potřebného počtu kontaktů. -Poradí mi někdo?
rnbw

#2 Příspěvek od rnbw »

Vypnes ho tak, ze ten zeleny drot od zeme odpojis.
ronoda

#3 Příspěvek od ronoda »

Díky, už to maká. Spouští to dvě automobilové fanfáry (2x 5A). Důvod použití bylo, že k tlačítku vede kablík nulanulaprd a je dost daleko, takže se přes něj nedalo spouštět nic s větším odběrem. Miniaturní Dell zdroj a "řádí" s fanfárama jako urvanej ze řetězu:-)
EKKAR

#4 Příspěvek od EKKAR »

Stejně na tlakovzduchovou houkačku z lokomotivy to nikdy mít nebude ... https://www.youtube.com/watch?v=2kDORB3vR8s
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
Celeron

#5 Příspěvek od Celeron »

Tak jsem čekal, jak mu někdo rozšlápne tlamu a ono nic. :roll:

To je podobný, jako když někdo dělá na soustruhu a za těsně za zádama mu někdo praští kladivem do kusu železa. To jsem poprvé a asi naposled dal někomu v práci pěstí. :oops:
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
EKKAR

#6 Příspěvek od EKKAR »

Nevím jestli to byla montáž, ale viděl jsem obrázek pyrotechnika v tom jejich zeleným vatovaným "big-bang" obleku, jak v nějaký jámě cosi dělá - pravděpodobně manipuloval s něčím, u čeho se zmejlí akorát jednou. No a za ním stál druhej zakuklenec a v rozpřaženejch rukách držel za hlavou toho prvního nafouknutej papírovej pytlík ... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Titulek u toho obrázku byl jen jednoslovnej - motherf*cker ... a za Boha živýho ho nikde nemůžu najít, Ujec Ghůůůghl mi furt vyhazuje jen odkazy na Pulp Fiction ...

Fakt je, že ty tlakový houkačky speciálně na otrikotovaný pumpičkářský teplouše bych si do auťáku namontoval s gustem ...
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
helios

#7 Příspěvek od helios »

GHUUUGLOVI musíš dať presnú požiadavku, inak to tá jeho EMHEEERICKA logika nezvládne. Ja si pamätám, že popis obrázku bol "pozor na blbce na pracovišti".
https://tresulka.webnode.cz/_files/syst ... ovisti.jpg
Keď Vám hodia pod nohy polená, zakúrte s nimi.
Odpovědět

Zpět na „Poradna“