Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.
Ono ten lak je nahoře je velmi praktický. Používa se akrylový a je neuvěřitelně tvrdý, takže většina malých šrámů se barvy vůbec nedotkne a jde to krásně zaleštit nebo zabrousit znovu přestříkat lakem a doleštit. To by tak jednoduše s jen barvou nešlo.
Ale lakovaní jak lakovat je opravdu věda. A bez vybavení je to nereálné dělat.
Barva je tak dobrá, jak je dobrý podklad. jako asi nejjednodušší cesta je použití odrezovače a potom alkytone. odrezovač je dobré nechat řádně zaschnout a potom vyčistit řádně kartáčem. pokud je povrch pískovaný, neznám sílu, která by to dokázala sundat. doporučuji několik tenkých vrstev, s vhodným štětcem to jde udělat celkem pěkné
Připojím se mým dotazem do tohoto vlákna: mám garáž s plechovou střechou (starý pozink, místy orezlý), kterou jsem již 2x v cca posledních 5 letech natíral. Zkoušel jsem barvy Hostagrund 3v1 a Ethernal. Jenže problém je v tom že pár metrů od garáže stojí vzrostlý listnatý strom (myslím že je to javor) ze kterého padá na střechu dost velké množství bordelu, který se tam usazuje. No a když ten třeba půlroční nános, který se drží hlavně podél falců a ve kterém se samozřejmě drží i vlhkost, ze střechy zametu tak pod ním je barva z plechu jakoby smytá. Na zbytku střechy drží. Je to normální? Čím natřít aby se toto nedělo?
Poraz strom - barvu ti žerou rostlinný kyseliny z toho listí und dalšího bordelu. Když se zbavíš listí a dalšího náletu, barva bude držet i kdyby to byla stará fermežofka...
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě !!!
Nojo, ale ten strom je obecní a mají k němu nejspíš nějaký citový vztah, protože už jsem o možnosti pokácení mluvil se starostou a nechtěl o tom moc slyšet. Ty rostlinný kyseliny mě nenapadly, ale zní to logicky.