nabíjení LI ion baterie

Problémy s elektrickým nářadím

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
Lojzek

#16 Příspěvek od Lojzek »

s tím proudem to bude trošku složité, teda pro mě. potřeboval bych spíše nějaký modul na omezení proudu přímo k bateriiím. Chci napájet rádio a zároveň nabíjet baterie, jak nebude napětí 230V tak by překlenulo relé a jelo by to z baterie.
Jde tedy použít nějaký ten modul jak jsem psal výše?
Já si stejně myslím že ten modul který je v tom packu tak by měl být právě na hlídání proudu a napětí jak při nabíjení, tak i při vybíjení?
Jsou tam dva elektroakusticky citlivé tranzistory TPC8125 které by podle mě tohle měly mít na starosti.
Vcelku zajímavý je pro mě pojem elektroakusticky citlivý tranzistor :D
To se mi do toho rádia asi moc hodit nebude co?
BOBOBO

#17 Příspěvek od BOBOBO »

Tak si někde u popelnic seber jiný zdroj jen pro nabíjení . Nakonec by ti stačil pro NB . Jejich upravení bývá ještě jednodušší .
breta1

#18 Příspěvek od breta1 »

Kde jsi ten výraz "elektroakustický tranzistor" našel?
Je to jen obyčejný P FET.
To bude nějaký přihlouplý překlad.
Lojzek

#19 Příspěvek od Lojzek »

jiný zdroj u popelnic najít můžu, ale pořád mi nedává smysl, proč musím napájet nabíjení baterie jedním zdrojem a napájení rádia druhým zdrojem.
Napájecí zdroj pro NB, on má stejně taky necelé 4A, tudíž taky tam poleze hodně.
Když by se vložil modul na omezení proudu ( např. modul který jsem posílal v prním príspěvku) BOBOBO sice psal že tam chybí max. proud pro balancování.
jaký zvolit třeba jiný modul?
S tím elektroakustickým tranzistorem, to jsem se učetl :D to se omlouvám. je tam v datašitu od toshiby :
This transistor is an electrostatic-sensitive device. Handle with care.
čili elektrostatický :D to já myslím zase na ty repráky do rádia a pak to tak dopadá :)
Nic, vidím že tady asi přímo někdo neřekne co a jak. CHodíme pořád okolo horké kaše. Asi mě chcete naťuknout a nasměřovat, nicméně, já pořád nevím kam ...
Odpovědět

Zpět na „Elektrické nářadí“