Navigace na kolo
Moderátor: Moderátoři
Navigace na kolo
Děkuji za názory.
mám navigaci od nich, zkoušel jsem i turistickou od Garminu (Oregon), u Teasi je určitě lepší poměr výkon/cena, Garmin je předražený podle mě. Moc mě ale v těchto navigacích nevyhovují mapy, z tohoto pohledu jednoznačně u mě vítězí mapy.cz na smartphonu
2. Na webu vpravo dole otevři Nástroje > Import GPX. Nahraj soubor, dále dej "Uložit do oblíbených".
3. V aplikaci otevři Batůžek, vyber trasu
4. Po načtení polohy klikni na zelený trojůhelník, měla by se zahájit navigace.
Pokud chceš něco odolného s dlouhou výdrží, bral bych nějaký bazarový Etrex (Legend, Vista). Ty novější dotykové na kolo radši ne, větší displej -> větší riziko rozbití, menší výdrž.
007 píše:Na turistiku používám Garmin Oregon - použitý se dá sehnat za pár korun, napájení 2 tužkovky s celodenní výdrží - není problém s dobíjením, když vyrážím na více dní, těch pár tužkovek unesu, odolnost a vodotěstnost výhodou. Na rozdíl od starších Etrexů má připojení usb a možnost vložení sd karty. Map zdarma v použitelně kvalitě je plný internet. Dá se do něj nainstalovat upravený firmware a potom umí více formátů map a je dost diskuzních fór o Garminech, kde se člověk dost dozví. Nevýhodou je poměrně malý display oproti smartphone. Trasy jdou nahrát, je to klasika gpx soubor a pak se nechat podle nich navigovat. Já více používám záznam trasy než se nechat po trase věst, ale i to funguje.
Prosím tě jaký je typ toho Oregonu?Díky
davemh píše:1. Je třeba být přihlášen na webových mapách i v aplikaci.
2. Na webu vpravo dole otevři Nástroje > Import GPX. Nahraj soubor, dále dej "Uložit do oblíbených".
3. V aplikaci otevři Batůžek, vyber trasu
4. Po načtení polohy klikni na zelený trojůhelník, měla by se zahájit navigace.
Pokud chceš něco odolného s dlouhou výdrží, bral bych nějaký bazarový Etrex (Legend, Vista). Ty novější dotykové na kolo radši ne, větší displej -> větší riziko rozbití, menší výdrž.
Díky za popis vyzkouším:)
Více ke štěstí nepatří. 100% offline, zdarma, vývojáři jsou cyklisté a stále vydávají aktualizace. Aplikace disponuje standardní vybavou, která je třeba (všechny údaje o jízdě vc. převýšení, podpora GPX trasování, automatické ukládání logu tras, možnost spárovat s pásem na tepovku, s čidlem kadence...) Skutečně mě tahle apka hodně překvapila