Stavím další spektrák
Moderátor: Moderátoři
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
Záleží na požadavcích, třeba takový filtr na FR4 prostě neuděláš, byl by z toho kmitočtově závislý útlumový článek, potřebuješ jakost.
Ale třeba zesilovač na FR4 celkem jde i na 4GHz akorát když tam budeš mít delší spoje, mužeš se rozloučit s pár dB, proto to táhnu max 1cm po PCB a hned skočím do SMA a ven s tím.
@Danhard
Šumově je to perfektní.
Lumped rezonátory nechci. Sice by byla větší strmost ale asi víš jakou mají nepěknou vlastnost.
No řekl bych že na první pokus mega luxus ! Dokonce to odpovídá i Er naměřenýmu LCR metrem, takže to uplně nebude ten matroš co mi říkali že asi je. Pokles přenosu v propustným pásmu je zpusobenej zase měřícíma káblama, takže realita je kolem 0.5dB.
Hrozně mě pobavily Indické články na netu kde podobný filtry nedesignovali a pak přeměřili, simulace i měření se uplně rozešly. v nepropustným pásmu to lítalo od 2 do 5ti dB útlumu. V propustném pásmu měli propady o 3dB a v závěru napsali jak se jim filtr moc povedl. To bylo tak Indické až se mi z toho chtělo smát. Indové jsou hold takoví. Vytlačí bobek a pak se tím hrozně chlubí. V minulé práci jsme s nimi spolupracovali. Několik Indů se pul roku věnovalo stejnosměrnýmu motorku a výsledkem celý práce bylo že zjistili že otáčky toho motorku jsou skoro přímo úměrné přivedenému napětí.