MakerFair 2019
Moderátor: Moderátoři
-
petrfilipi
MakerFair 2019
Já se synem (12) ano a kdybych neměl na neděli nepřeložitelný program, tak bych tam snad jel na 2 dny. Jako přehlídka nápadů a umu je to super. Venku byl pán se speciálními jízdními koly (zatáčí se sklápěním/oddalováním řidítek, zatáčí se na opačno stranu, jednokolka, koloběžna s excentrickým zadním kolem, minikolo, ...) a jeho "stánek" byl mnohem zajímavější než vedle postavená Tesla X, u které se s hudnou otevíraly dveře a hýbala zpětná zrcátka. Že vůbec někdo věnuje čas programování takového nesmyslu.
Petr
Jsme v Čechách a úřední jazyk je zde čeština. Pokud se nepletu, ještě to nikdo nezrušil.
Ty spousty lidí a rodičů, co neumí anglicky, si teda ani nevybaví, oč vlastně jde a tak tam ani nejdou.
Kdyby to pojmenovali česky, byl by tam dvojnásobek lidí.
Sinclaire, to není problém, že tomu někteří nerozumějí, hlavně že to zní světově, už za komunistů bylo v módě nosit trička s angl. nápisy, kterým tehdy už tuplem nikdo nerozuměl, no moje mamka to komentovala slovy, mohl by tam mít napsáno "jsem blbec" a spokojeně by to nosil
Kdo jste tam byli a něco zajímavého viděli, podělte se.
BTW: Kdo se chystáte sem?
http://www.festivalfantazie.cz/
- patrikvarga
- tomasjedno
sinclair píše:Uměl by někdo převést do češtiny ten název akce tak, aby to dávalo smysl?
Jsme v Čechách a úřední jazyk je zde čeština. ...
Právo na značku "Maker Faire" drží Makezine (časopis Make). Když děláš takový festival, musíš dodržovat licenční ujednání což je použití názvu "Maker Faire" + jméno města.
Nikdo ti nebrání udělat festival kutilství s tvým názvem... třeba "Veletrh kutilů"
https://chiptron.cz - novinky ze světa elektro (Arduino, Raspberry Pi, ESP8266, STM32, ESP32...)
Peťus
Já bych (s ohledem na trend vývoje češtiny) navrhnul BASTL CAMP
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...