Tip na nový Notebook
Moderátor: Moderátoři
Já mám u sebe doma stacionární netbook s klávesnicí a monitorem na stole "na mejly a ebastlírnu". Výhoda je, že to nemá větráky a nežere to nic. Koupil jsem ho před 10 lety, tenkrát byly netbooky v módě a mně se ta koncepce líbila. Je to držák, ještě neodešel.
Na druhém stole mám výkonnější desktop pro náročnější operace. Ten pouštím málokdy.
A pak starý 14" Dell, tak 14 let starý, pro občasné cesty, ale často se s ním povaluji v posteli.
Manželka má svůj laptop, ale má ho i jako pracovní, vozí ho do práce, takže to má smysl. Jaký hrb ale bude mít v padesáti, nehci vědět.
Zlaté časy byly bezlaptopové. S kompem se pracovalo jen u stolu a tak to bylo správné.
S laptopem pracovat v jeho výchozím stavu je vstupenka na ortopedii, trpí kční páteř, ruce, oči a nevímcoještě. Pro delší práci je ergonomičtější pořádný monitor ve výšce očí, kolmo vůči ose pohledu, s oddělenou klávesnicí a myší. Ani tohle není ideál, víme to sami, ale pracovat s obrazovkou a klávesnicí laptopu, to je o zdraví. Ale pro módu se musí trpět, to je známá historická pravda. Proto to uctívačům noťásků přejme.
Jasne, ze klasickej desktop je spolehlivejsi a pritom levnejsi, ale jestli to pouziva sporadicky na to co psal..
U me to vypada v tomto smeru hrozne - v jednom pokoji je HP server s hypervizorem, v druhym pak normal pracovni desktop, 2 moniory a 2 doky - na firemni a na soukr. notas (oba monitory maji po 3 vstupech). Soukromej je v podstate jen na vyvoj STM32 a autodiagnostiku.
Data, co potrebuju "venku" mam pak pristupny pres VPN - v podstate vsude, takze pak nepotrebuju nic prenosnyho
Dříve jsem měl klasickou bednu kde jsem postupně vyměnil nějaké komponenty. Ale to byla doba překotného vývoje HW. Slušně navrhnutý ntb dnes zvládne většinu činností které BFU potřebuje a zvládne je i v budoucnu.