jak poznat připojeni na net IP adresa

Dotazy na technické problémy, vlastní řešení technických problémů

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
eMichal

jak poznat připojeni na net IP adresa

#1 Příspěvek od eMichal »

jak poznat,jestli je připojeni na net z pevne-fixni IP adresy nebo,z dynamicke adresy ??
Jindra2

#2 Příspěvek od Jindra2 »

Start-nastavení-ovládací panely-možnosti internetu-připojení.
Pro XPčka.
Jindra
rezis

#3 Příspěvek od rezis »

Jindra2 píše:Start-nastavení-ovládací panely-možnosti internetu-připojení.
Pro XPčka.
Jindra
Doplním
Protokol síte (TCP/IP) (vlastnosti)
Tam je bud zadaná adresa rucne(pevná) nebo zadrzeno dhcp
Internet - metla lidstva
forbidden
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od forbidden »

Jenze, pokud ma pripojeni treba pres router, tak takhle nic nepozna. Dulezity je zjistit ktery zarizeni je posledni na ceste do inetu a zjistit to na nem. Vnejsi IP adresu tvyho pripojeni zjistis treba na teto strance: http://www.showmyip.com/
Nepises co mas za pripojeni a od koho, tak ti tezko poradit presne.
rezis

#5 Příspěvek od rezis »

forbidden píše:Jenze, pokud ma pripojeni treba pres router, tak takhle nic nepozna. Dulezity je zjistit ktery zarizeni je posledni na ceste do inetu a zjistit to na nem. Vnejsi IP adresu tvyho pripojeni zjistis treba na teto strance: http://www.showmyip.com/
Nepises co mas za pripojeni a od koho, tak ti tezko poradit presne.

Pkud ma router svuj (coz pochybuji) tak by snad mel vedet adresu. A pokud uz ma kabel tak co je na druhe strane zjisti tezko.
Internet - metla lidstva
forbidden
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od forbidden »

Prave proto by mel napsat vic informaci o svym pripojeni, nebo se ma zeptat toho, kdo mu pripojeni delal, kdyz tomu nerozumi.
miroja

#7 Příspěvek od miroja »

Predpokladam, ze Ti ide o verejnu IP, pravdepodobne to chces koli stahovaniu z Rapidu alebo inym sluzbam,ktore obmedzuju mnozstvo svojich sluzieb na IP adresy.
Tvoju verejnu IP zistis bud zo stranky http://www.whatismyip.com , alebo aj uz spomenutej http://www.showmyip.com.
Potom zrus pripojenie do netu (mozno najlepsie bude restart PC,ak mas doma router,DSL modem, restartni aj ten) a skus to znovu. Ak Ti to bude ukazovat stale tu istu IP, tak mas staticku IP, ak nie, tak sa sa vonkajsia (verejna) Ti IP meni, takze mas dynamicku...
Ak Ti ide o Tvoju vnutornu IP (ak nie si priamo, napriklad cez internu WiFi karu pripojeny do netu), zistis to aj cez prikazovy riadok prikazom: ipconfig /all.
forbidden
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od forbidden »

miroja píše:Potom zrus pripojenie do netu (mozno najlepsie bude restart PC) a skus to znovu. Ak Ti to bude ukazovat stale tu istu IP, tak mas staticku IP, ak nie, tak sa sa vonkajsia (verejna) Ti IP meni, takze mas dynamicku...
Ak Ti ide o Tvoju vnutornu IP (ak nie si priamo, napriklad cez internu WiFi karu pripojeny do netu), zistis to aj cez prikazovy riadok prikazom: ipconfig /all.

Pokud ma treba kabelovy modem, tak restart PC nepomuze, dokonce ani restart modemu nemusi pomoct. DHCP server poskytovatele muze mit nastaveny lease time treba na hodinu, nebo i vic a pokud zapnes modem do urcite doby tak mu priradi zase tu stejnou IP adresu co mel predtim. Sam mam doma pripojeni od UPC a treba mesic se mi IP adresa nemeni i kdyz semtam vypinam modem ale to neznamena, ze mam pevnou IP adresu.
Cust

#9 Příspěvek od Cust »

DHCP server drzi adresu vetsinou 2-4 dny (podle sprostredkovatele), takze pokud zapinas net kazdy den budes met IPcko stejne. Pokud to chces kvuli Rapid share, tak problem bude v tom ze jsi nekde poveseny na NAT a IP sdilis se spoustou dalsich uzivatelu.
Nejjednodusi jak zjistit jestli mas pevne IP je zjistit si to na webu sprodstredkovatele pripojeni, popripade ho pozadat o prideleni pevne adresy (respektive by to melo byt jasne z nastaveni site a zpusobu pripojeni - viz. odpovedi vyse). U ADSL u O2 je je pevna IP tusim zdarma.
miroja

#10 Příspěvek od miroja »

OK, je mozne, ze ma kablovy modem, uvidime, co napise eMichal o svojom pripojeni. Potom sa mu bude dat poradit viac.
V kazdom pripade si moze svoju vonkajsiu IP (ak ho zaujima prave to) kedykolvek overit na webe a podla toho sa zariadit.
eMichal

IP

#11 Příspěvek od eMichal »

abych vam to vysvětlil,mam kartu do PC pro kamery,vzdaleny dohled,
na www.rychlost.cz to vyplivlo,z jake IP adresy jsem připojeny,když jsem byl u kolegy,ktery je take připojen na net přes kabelovou televizi karvina jako ja,tak jsem se od něj připojil a dival ,co se děje doma :-)
když jsem se chtěl podivat z prace,tak hlasil server not found
když to šlo od něj,proč to nejde od jinud ??

četl jsem na netu,že u O2 je adresa většinou dynamicka a za připlatek 99kč měsičně lze mit pevnou
forbidden
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od forbidden »

Kolega je na stejne podsiti jako ty, asi proto to od nej chodilo. Urcite ses pripojoval na venkovni IP? Jak mate v praci nastavenej firewall? Jde to normalne pres http protokol?
eMichal

#13 Příspěvek od eMichal »

asi bude problem někde v nastaveni počitače,mam ještě jednu kartu,instaloval jsem ji doma,internet kabelovka,zkoušel jsem vzdaleny dohled z netu O2 a jde to i od jinud,

byl jsem na kabelovce,tak adresa je dynamicka,pevna za připlatek

ještě jsem to probiral v praci s kolegou,existuje i nějake firewal v nastaveni modemu??

jinak z prace se asi připojim tak do p ..,jsem na proxy serveru,nastaven asi firewal na všechno,co neni prace :-)
nejde mi ani FTP připojeni na me stranky,ktere jde doma bez problemu

sem tam se objevi v praci i hlaška ACCESS DENIED
forbidden
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od forbidden »

Takze prace je jasna, pres proxynu asi neprojdes, leda by ses domluvil se spravcem site. Porad nevim cim se k sobe na pocitac pripojujes, je to IE? Nebo to ma vlastniho klienta? Jde mi o to po jakym portu probiha komunikace, pokud po 80 (http) tak je sance i pres tu proxynu, pokud nemate vylozene zablokovanej urcitej rozsah IP adres.
Firewall muze v pocitaci chranit jakykoliv sitove pripojeni, tedy i modemove, je treba povolit v nem pro tu aplikaci prichozi komunikaci.
Odpovědět

Zpět na „Poradna“