Samsung QE65Q7F

Poradna určená pro amatéry

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
decmen

Samsung QE65Q7F

#1 Příspěvek od decmen »

Máme ve firmě uvedenou Q-ledku. Televize "od počátku" nejde, zaslali jsme do Liberce do Interservisu- odpověď: cena opravy 35 tis.Kč, což jsme neakceptovali,je to hodnota celé tv, závadu nesdělili.
Jde o to, že nevíme, zda lze tv např. zapnout bez připojeného "connectu" nebo jen s ním. Po připojení do sítě se pouze zapne červená stavová led a dál tv na nic nereaguje, na DO ani na tlačítko na spodní straně tv.
Nemůže být třeba závada v samotném connectu? Bohužel další tv co máme k dsipozici, mají už jiný konektor na propojení s tv, tato tv má ještě sólo napájení ze sítě. Pokud máte někdo nápad, jak otestovat funkčnost connectu nebo tv bez něj, budu rád za každou odpověď.
decmen

#2 Příspěvek od decmen »

Škoda,že zatím nikdo nereagoval. Telka je v prodejně v Poděbradech, možná by třeba Zaky měl chuť na cestu nebo bych ji i přiblížil na Prahy. Nechci tady zatím rozepisovat celou "story" jak k té nefunkčnosti možná došlo, možná nedošlo...to už je teď fuk. Prostě, šéf mi dal úkol pokusit se o nějaké řešení něž do ní vrazí krumpáč a bude oledka v řiti . Prostě :toilet:
decmen

#3 Příspěvek od decmen »

Televize je "opravená".
V pondělí mi ji kolega dovezl domů, včera jsem ji asi po 3/4 hodině hledání všech plastových zámků otevřel. Nemá vzadu žádné šroubky, jen na spodní straně tuším 8ks šroubků tak 2,5*6 mm, jinak je všechno secvakané . Při hlednání všech zámečků jsem zničil jednu prošlou kreditku.
Po otevření jsem docvaknul jeden evidentně uvolněný konektor ze zdroje do mainu, pak ještě zkontroloval všechny další propojení desek a televizi připojil do sítě. Ovladačem se ji podařilo zapnout i bez připojeného connectu, bylo vidět fungující podsvit. Vypnul jsem ji, připojil connect, obrátil ji (opřenou o krabici u zdi) panelem k sobě, zapnul, spároval ovladač, připojil k netu, naladil kanály....
Televize funguje.
Protože tv byla nová, nerozbalená,pouze poslaná zákazníkovi (ten ji vrátil s tím, že nefunguje, pak šla do servisu....), vypadá to na "výrobní vadu"-nedocvaknutý konektor.
Jen mi je záhadou, jak v Interservisu hned věděli cenu opravy 35000,- Kč :?: :?: :?:
Stálo mě to hodinu nervů a jednu štěnici na pravém prostředníku- ty plasty drží fakt pevně. Tak jsem si aspoň pořídil hafo fotek, jak to vypadá uvnitř.
robo

#4 Příspěvek od robo »

Tak teď by mě zajímalo kdyby tu tv dostal do pracek servis co by si naúčtoval.
fredis

#5 Příspěvek od fredis »

Vždyť to píše - 35000,- Kč :wink: :lol: .
Rotor rotuje a stator stagnuje...
rnbw

#6 Příspěvek od rnbw »

Asi myslel nejaky normalny servis, ktory by to aspon rozobral. Potom by docvakol konektor, zlozil, nauctoval zacatu hodinu prace a hotovo.

Asi budem mat nejaky podobny pripad - novy 40" NEC V404, bol namontovany do novej prevadzky, pravdepodobne este nedokoncenej. Po dokonceni a sprevadzkovani sa zobrazuje samovolne menu. Zjavne nejaky problem s klavesnicou - otazne je, ci to bola vyrobna chyba, alebo sa tam dostala voda, ked to niekto usilovne cistil...
decmen

#7 Příspěvek od decmen »

no jo, jenže když máš novou telku dané značky, musíš ji na záruční opravu poslat do daného servisu, přes to nejde vlak.
fredis

#8 Příspěvek od fredis »

Přesně tak. A tam mu cenu řekli.
Rotor rotuje a stator stagnuje...
rnbw

#9 Příspěvek od rnbw »

A preco ju tam musis dat? Lebo za opravu neplatis.
p32

#10 Příspěvek od p32 »

decmen píše:no jo, jenže když máš novou telku dané značky, musíš ji na záruční opravu poslat do daného servisu, přes to nejde vlak.

To je naprostá blbost. Ty jsi povinen reklamovat tam, kde jsi koupil a oni ať se starají. Od toho je NOZ.
xsc

#11 Příspěvek od xsc »

Jenže tohle bylo na firmu...
decmen

#12 Příspěvek od decmen »

Jenže já jsem prodejce :D
p32

#13 Příspěvek od p32 »

Jestli to je na fimu nebo ne, tak to nemá vliv. Vliv to má jen na dobu záruční doby.
No, a jestli jsi prodejce, což jsem z psaného nepochopil, tak bys mohl být v pěkném průseru. Ještě, že to byla taková blbost. :wink:
decmen

#14 Příspěvek od decmen »

Tak nevím, jaký průser jsi měl na mysli. Leda ten,že budu mít na skladu nefunkční tv, která stála docela balík.
p32

#15 Příspěvek od p32 »

No právě tento. Když se ti jich pár pak sejde, tak to může být dobrá investice. :wink:
Odpovědět

Zpět na „Televizory, monitory a projektory - PORADNA pro amatéry a začátečníky“