Win 10 a velké aktualizace.

Počítače stolní, notebooky, tablety, tiskárny, scanery a vše, co nějak souvisí s PC

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
Brozicek

#61 Příspěvek od Brozicek »

masar píše:Instalace na čistý HD nebude ani na starším stroji trvat déle než 1 hodinu......

Instalace verze 1903 na Notebook skončila úspěšně asi v 11:30. Celkem to trvalo odhadovaných asi 8 hodin.
Všechny instalace na 4 strojích, které jsem pro 1903 absolvoval, bylo upgrade z verze 1810.
Proti čisté instalaci je výhoda upgrade v tom, že nemusím instalovat znovu programy, rozložení ikon na displeji a periferie (scaner, tiskárny a další), které používám. Nevýhodou je délka instalace, která je extremní až od verze 1903. Dřívější upgrade probíhaly od poznání svižněji.
keemo

#62 Příspěvek od keemo »

Kdyby sis zkusil cistou instalaci tak to tak dlouho netrva. Do zasvineneho x let pouzivaneho operacniho systemu s plotnovym diskem a vykonostne mizernym nizkonapetovym celeronem to bude vzdy trvat dlouho. U ciste instalace i na tak mizerny hw nemam za 3 hodiny co delat.
jirys

#63 Příspěvek od jirys »

Poradi nekdo? Mel jsem win 7 a pak aktualizaci na win 10 , bezelo to normalne az ted se posr... disk . Ted mam doma licenci jen na win 7 , jak dostat na disk znovu tu 10ku ?
Da se pouzit ta licence na 7ku kdyz uz tam byla i ta 10ka ...
serviceman

#64 Příspěvek od serviceman »

Záznam o aktivovaných W10 je na servrech MS. W10 si tak můžeš nainstalovat rovnou znovu.
Nebojte se skloňovat (i cizí slova).
masar

#65 Příspěvek od masar »

Jinak řečeno: O nic se nestarej (nestrachuj), žádný kód nezadávej, po instalaci W10 se systém sám aktivuje. :wink:
masar

#66 Příspěvek od masar »

Brozicek píše:...Proti čisté instalaci je výhoda upgrade v tom, že nemusím instalovat znovu programy, rozložení ikon na displeji a periferie (scaner, tiskárny a další), které používám...
Pak je na tvém vlastním zvážení, zda zvolíš 8-mi hodinový upgrade nebo čistou instalaci s doinstalováním zmíněných programů. Jsem si jist, že ta druhá volba je mnohem rychlejší. Rozložení ikon lze obnovovat pomocí různých utilit, já používám např. DesktopOK. Kompletní instalace do "původní" podoby u mne nepřesáhne 1 hodinu (1/2 hod. instalace OS, 1/2 hod. "ladění"). U verze 1903 jsem vynechal i instalaci ovladačů HW, kromě tiskárny/skeneru, všechno pracuje jak má (Z370M Pro4). :wink:
jirys

#67 Příspěvek od jirys »

Tak jsem dal tu 7 aktualizovat na 10 a skoncilo to chybou a system se vratil sam zpet na 7.
Nepamatuji si jakou chybu to psalo , nezapsal jsem to ...
masar

#68 Příspěvek od masar »

A proč jsi neinstaloval W10? :wink:
jirys

#69 Příspěvek od jirys »

Proto bo pouzivam win live mail . A mam tam spoustu mejlu ktere nechci stratit a do win10 nejde mi nainstalovat ten livemail ...
masar

#70 Příspěvek od masar »

Kvůli poštovnímu klientovi setrvávat na starém OS? Jak dlouho ještě? Než tě to donutí vybrat si jiného poštovního klienta? Máš používat něco "nadčasového", jako třeba Thunderbird... :wink:
p.s. I ten tvůj klient jde na W10 rozchodit. Podívej se jak.
xsc

#71 Příspěvek od xsc »

To není návod, ale seznam klasických pokusů...Nechodící WLM je zase jedna z dalších MS prasáren, ale nějakou poslední verzi nainstalovat jde. Verze nainstalované ve starších Win10 pak chodí i v těch novějších, chyba je nejspíš ve změně v instalátoru Win10, v nové verzi něco nezapíše do registru.
masar

#72 Příspěvek od masar »

No v každém případě mám odpor k poštovním klientům, které k fungování vyžadují nějaký "účet". Stejně tak při instalaci OS odmítám "účet Microsoft". Na nic ho nepotřebuji. :wink:
xsc

#73 Příspěvek od xsc »

Jaký účet kromě toho poštovního WLM vyžaduje?
Hejnicek

#74 Příspěvek od Hejnicek »

[quote="xsc"]Nechodící WLM je zase jedna z dalších MS prasáren/quote]

WLM kupodivu prasi prijem zprav od kolegy software MS - Outlooku, ktere posilam z Outlooku s prilohou nekomu s WLM.
Obvykle je treba na muj mail odpoved, ty jses uz skleroza, zadnou prilohu jsi mi neposlal. Casto je to nejake dulezite PDF.
V Outlooku je to mozne zmenou nejakeho nastaveni rozchodit, ale pak to zase prestane fungovat.
rnbw

#75 Příspěvek od rnbw »

Outlook je asi najhorsi mailovy klient na svete. Ked sa rozhodne namiesto normalnych priloh posielat WINMAIL.DAT, tak su z toho vsetci ostatni v prdeli.
Odpovědět

Zpět na „Výpočetní technika“