Koupil jsem si vysokotlaký kompresor a chtěl bych počítat motohodiny. Za prvé pro výměnu oleje a za druhé pro výměnu aktivního uhlí. Když je kompresor na elektromotor, tak by to nebyl problém, na ALI je toho spousta. Já však budu kompresor tak z 50% používat se spalovacím motorem. Jak nejjednodušeji, s co nejmenším zásahem do konstrukce, motohodiny počítat?
počítadlo motohodin
Moderátor: Moderátoři
- scorpions-cz
počítadlo motohodin
Koupil jsem si vysokotlaký kompresor a chtěl bych počítat motohodiny. Za prvé pro výměnu oleje a za druhé pro výměnu aktivního uhlí. Když je kompresor na elektromotor, tak by to nebyl problém, na ALI je toho spousta. Já však budu kompresor tak z 50% používat se spalovacím motorem. Jak nejjednodušeji, s co nejmenším zásahem do konstrukce, motohodiny počítat?
- scorpions-cz
https://www.ebay.com/itm/Inductive-Hour ... Sw~e5ZUKlt
- scorpions-cz
Oleje se neboj, pokud tam máš esterovej Rarus, tak klidně stačí po roce.
Uhlí, když jsem foukal nitrox, tak to smrdělo větším průserem. Prostě jak uhlí navlhne a nebo po deseti flaškách průměrnýho obsahu 10 litrů to uhlí vyměň. Pokud má filtr větší obsah než 0,5 litrů, zvládne i 20 flašek. Stačí psát důsledně čárky za každou nafoukanou láhev.
Jo a bacha, náhradní uhlí musíš uchovávat hermeticky uzavřený, nejlíp v PET flašce. Pokud je na atmosféře, tak neustále pohlcuje bordel ze vzduchu. V filtru kompresoru je dobrý mimo foukání ponechávat pár barů přetlaku pokud to kompresor umožňuje. A nebo ho aspoň nechat uzavřenej od atmosféry.
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
- scorpions-cz
Vidím, že se vyznáš. Kámoš mi radil, abych do uhlí přidával i pohlcovač vlhkosti. Mám ho tam dávat?
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!