Záchrana pračky Tatramat 246V
Moderátor: Moderátoři
kazdopadne spominam uz dve veci, ktore nejdu..
1. cerpadlo,
2. motor ktory kruti bubnom na odstredive otacky (zapojenie vinutia na klasicke pranie bezi)..
co sa tyla. sily na roztocenie. cerpadla, je fakt minimalna, takze mechanicky sa mi to zda ok..
je mozne. ze u oboch motoroch skratlo cievky z vody alebo co
Čerpadlo rozober a skontroluj ložiská (púzdra) rotora...
Motor aj čerpadlo sa dá zohnať... napríklad motor z tatramatky mám aj ja doma určite... funkčný.
Treba ale zhodnotiť, v akom stave je zvyšok... výhrevná špirála, termostaty, pressostat, pohon programátora + stykače, ložiská a guferá na bubne, či sa to vôbec oplatí.
dred píše:teraz čo je reálne....bitangu píše:ad3
//edit
napadlo ma ci na motore bubna nna vysokootackove vinutie nie je zly kondenzator ... prehodil som och medzi sebou a robi to to iste.. vrci a netoci
presne tak, ..
pravdepodobne je narusena kabelaz od rozbehoveho kondenzatora, lebo spojenie s kondenzatorom nenameram na drotoch farby zlta alebo cierna, zatial co praci kond nameram na drotoch modra cervena...
EDIT:
obe kondy su dobre, avsak na vodice k elektromotora sa pripajaju cez Programator + vypinac
Takze uz len to cerpadlo treba pozriet[/b]
- tatramacek
Co se týče čerpadla. Jedná se o motorek se závitem nakrátko. Tyto motorky mají nízký startovací moment. Co se týče nového gufera, tak před výměnou namazat dutinku gufera, kterou prochází hřídelka tukem MOGUL LV 2-3.
Jedná se o tuk, který je odolný proti vodě - osobně ho používám a je super. Pokud máš motor čerpadla rozebíratelný, namaž tím tukem i kluzná ložiska motoru.
Jednu TMT 245.2 mám v pracovně jako uloženku ☺️