Bicykel - guma na SRAM Grip Shift SRT 500?

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
rnbw

Bicykel - guma na SRAM Grip Shift SRT 500?

#1 Příspěvek od rnbw »

V rodine je starsi (malo pouzivany) bicykel s radenim SRAM Grip Shift SRT 500. Guma na rukovatiach vsak zdegradovala a lepi sa na ruky. Neviem vsak najst nahradne gumy na tento typ. Z ineho to pasovat nebude? Alebo to musim vymenit cele? :roll: A aky typ tam dat, aby to prehadzovalo spravne?
forbidden
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od forbidden »

Grip Shift jsem nikdy neměl, ani nikoho neznám, kdo by to používal. Toto by tam nesedělo? Případně tam zkus napsat, snad budou vědět.
Ještě jsem našel Toto, ale vážně ten systém neznám.
rnbw

#3 Příspěvek od rnbw »

Vyzera to nejako takto.
Přílohy
Sram-SRT-500-001-600x600.JPG
Sram-SRT-500-001-600x600.JPG
forbidden
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od forbidden »

Jo, ty chceš tu menší část. To bych asi neřešil, gumu z toho serval a koupil nejlevnější gripy, který bych uřízl a případně nalepil. Předpokládám, že to má naspodu nějakou pevnou kluznou část, která je teprve na kovu řidítek.
rnbw

#5 Příspěvek od rnbw »

Skusim teda tu gumu urvat, aj tak sa na tom neda jazdit v tomto stave.
PotPalo

#6 Příspěvek od PotPalo »

Gumu odrež, prípadne tam nechaj, a na ňu nasaď kus starej duše. Prípadne aj niekoľko vrstiev.
Je na čase vymeniť primátora Bratislavy, a celú tú neschopnú pakáž okolo.
Michal22

#7 Příspěvek od Michal22 »

Dá se to koupit docela levně: https://m.heureka.cz/razeni/sram-mrx/
Ale jinak jsem to zavrhl velice rychle, při změně převodu člověk odlehci ruku na řidítka a hned může být držkopád...
Civilizace založená na oboustranné lepící pásce nemůže dobře skončit...
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
rnbw

#8 Příspěvek od rnbw »

A bude to pasovat? Ma to opacny smer radenia 8O

Ja mam Revoshift (Shimano) a zatial som si hubu nerozbil. Pravda ale je, ze vela som toho na bicykli nenajazdil...
Michal22

#9 Příspěvek od Michal22 »

Pokud je stupnice opačně, tak to bude minimálně znamenat opačný smysl- číslo 1 bude největší talíř, 3 bude nejmenší.
Já si koupil kolo (náhrada za ukradené) asi před 15 lety v Makru.
Myslím, že jsme neprohloupil, ale k ceně kola jsem hned přihodil asi 1500 Kč za jiné páčky, řadiče a rohy navíc (hlavně proto, abych se zbavil těch Revoshifts).
Dělal mi to kamarád, který má cykloservis.
A taky už moc nenajezdím (narozdíl od auta), letos jsem měl zatím jeden výlet cca 35 km, jinak pořád "okolo komína".
Civilizace založená na oboustranné lepící pásce nemůže dobře skončit...
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
Kremik

#10 Příspěvek od Kremik »

Michal22 píše:při změně převodu člověk odlehci ruku na řidítka a hned může být držkopád...
Tomu nerozumím. Občas jsem jel na kole které to mělo a žádný problém jsem nezaznamenal. Jen menší děti mívají problém s tím otočit.
Odpovědět

Zpět na „Nezařaditelné“