To mně připomíná toho chlapa, co seděl v chajdě na židli schovanej před bouřkou, na střeše nic (ani hromosvod), a chajdou proletěl blesk a tuším ho zabil.doktor365 píše:Pantáta to na střeše nechtěl,bál se blesku,že do toho uhodí.
Anténa á la Slunce
Moderátor: Moderátoři
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
doktor365 píše:U nás se to používalo hlavně na Poláky,kolem roku 87
někdy po roce 80 začala polská televize vysílat zajímavé filmy a v Chocni, kde jsem tehdy bydlel, začali lidi stavět různá monstra na poláky . . .
přijímat šly kanály 30 a 35 z vysílače Sněžné jámy . . .
V Choceňských fabrikách se ale začaly na černo vyrábět dvojité quady pro UHF pásmo.
tehdy toho bylo plné město a všichni po večerech čučeli na poláky . . .
vypadalo to asi nějak jako na obrázku
A kutilmile - nelituju tě
jirkati píše: V místě "překřížení" žádné překřížení není, ty rohy čtverců se přibližují k sobě na cca 20 mm. V tom místě je impedance cca 60 Ohmů
. . . tentokrát má ale Karel pravdu, žáleželo totiž na použití a podle toho se udělalo napájení . . .
mělo to buď cca 75 ohm, nebo pro dvoulinku cca 300 ohm.
- Artaban001
Řeč je o tomto tvaru před košíkem z kočárku sloužícím jako reflektor.
Prostě délku strany čtverce dej λ/4 a vzdálenost od reflektoru λ/8 - tou vzdáleností od reflektoru jde ladit na maximum zisku v požadované části pásma.
Jenže na 75Ω se to muselo ještě sesymetrizovat respektive DEsymetrizovat - koax je nesymetrickej, kdežto ta "osmička" je v obou případech (75 i 300Ω) symetrická. Pro televizi vyhovovalo líp těch 300Ω, protože se použil standartní symetrizační člen 300/75Ω a nemuselo se s ničím laborovat (symetrizační smyčka z káblu je úzkopásmová, takže vyžadovala trochu počtů - ale zas dokázala poměrně slušně odladit/potlačit v případě kanálovýho příjmu nežádoucí signály).ok1hga píše:jirkati píše: V místě "překřížení" žádné překřížení není, ty rohy čtverců se přibližují k sobě na cca 20 mm. V tom místě je impedance cca 60 Ohmů
. . . tentokrát má ale Karel pravdu, žáleželo totiž na použití a podle toho se udělalo napájení . . .
mělo to buď cca 75 ohm, nebo pro dvoulinku cca 300 ohm.
A kutilmile - nelituju tě
... a protože mi to píše u všech obrázků že jsou moc velký a opravdu se mi nechce každou fotku zmenšovat a několikrát editovat aby se sem vlezla tak
link zde:
http://eldac.cz/obrazky/EBfoto/IMGP2594.JPG
Protože je David stále větší anarchista, tak mu pomůžu se zmenšením, než to zmizí z původního linku... ZdenekHQ