TOSHIBA Satellite L50-B - nejde zapnout

Počítače stolní, notebooky, tablety, tiskárny, scanery a vše, co nějak souvisí s PC

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
deb0ro

TOSHIBA Satellite L50-B - nejde zapnout

#1 Příspěvek od deb0ro »

Zdravim bastlire,
memu otci prestal fungovat notebook, pri pripojeni nabijecky sviti nabijeci dioda ale zapnout nejde.

Kdysi davno na skole jsem mel elektro tak jsem si rekl ze ho rozdelam a zkusim se podivat kde by mohl byt problem - ale na nic jsem neprisel proto se obracim na vas :) Pokud bych netrefil sekci tak prosim o presunuti, diky.

Po pripojeni nabijecky a trasovani cest namerim 19V po cele ceste az k mosfetu oznacenem na fotce jako "1". Na vystupu u nej uz nenamerim skoro nic. Myslel jsem ze je spatny on tak jsem podle cisla sehnal nahradu a pripajel ale problem pretrvava :/

https://i.imgur.com/eImQ2rg.jpg
https://i.imgur.com/YlK82hj.jpg

Sekce oznacena cislem "2" vydava po pripojeni piskavy zvuk ktery ustane po prilozeni prstu - pote se mi i nekolikrat poradilo roztocit ventilator na zakladni desce.

Sekce oznacene jako "3.3V" a "5V" vypada ze funguji v poradku.

Tak moje otazka zni jestli je mi nekdo schopen pomoct na zaklade obrazku kde by mohl byt problem :)

Predem diky za precteni! ;)
keemo

#2 Příspěvek od keemo »

Napovim ti. Pristroje se opravuji pomoci schemat, nikoliv podle obrazku. Jestli cekas ze ti nekdo na zaklade dvou fotek rekne kde mas chybu tak te zklamu...
Bez schematu a jednotlivych sekvenci pred a po zapnutim se nepohnes.
Zkratim to: je cas koupit novou spotrebku.
Zaky

#3 Příspěvek od Zaky »

Alternativně by stálo za pokus podívat se na desku infrakamerou. Pokud je někde zkratovaný kondenzátor, což je hodně časté, infrakametrou je poměrně často vidět. Může to být ale samozřejmě i 1000 jiných dalších věcí.
Krátce před tím, než se to rozbilo, tak to ještě fungovalo...
Odpovědět

Zpět na „Výpočetní technika“