Teplotní alarm pro mrazák?

Dotazy na technické problémy, vlastní řešení technických problémů

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
Jantar

Teplotní alarm pro mrazák?

#1 Příspěvek od Jantar »

Pokud chcípne mrazák = velká škoda a spousta smradu. Neví někdo jak "postavit" alarm na překročení teploty?

Mám představu takovou, že bych třeba z číny koupil nějakou součástku typu IP teploměr ideálně poe tedy napájený přímo po ethernet kabelu a aby v sobě měl třeba mailserver aby moh poslat email o překročení teploty.... ale řešení která jsem našel jsou ukrutně drahá...

něco podobného by potřeboval i kamarád na monitoring domu po rodičích aby tam náhodou nezamrzl.......

Jinak v nouzi by mi asi stačil mrazákový teploměr s lokálním alarmem (pískání) - pravděpodobnost že mrazák chcípne během dovolené není moc velká.
Cowley

#2 Příspěvek od Cowley »

Koukni na Papoucha
Jantar

#3 Příspěvek od Jantar »

nojo, Papouch, Comet atd., jak říkám hezký, ale 3-5t. do toho řešení nedám :-(
Cowley

#4 Příspěvek od Cowley »

Pak Arduino, ds1820, a ETH modul
Jantar

#5 Příspěvek od Jantar »

tak čidlo je teď DS18S20+, eth modul by musel být bez POE ten je koukám už moc drahej, Ale s tím základním modulem si neporadím, pojem Arduino je pro mě moc širokej.

Jinak předpokládám že tohle všechno je třeba nastudovat a oživit - dítko to bude dávat počítám že tak až za pár let :-(.......
Cowley

#6 Příspěvek od Cowley »

Nebo to připojit na domácí alarm,pokud má v sobě GSM a nechat si posílat reporty alarmem.
Jantar

#7 Příspěvek od Jantar »

tak to vůbec není blbý nápsd už když uvážím že mražák je cca půl metru od ústředny :-). Ověřím, tady to nejspíš zabije cena implementace dodavatele, ale i tak dobrej nápad.....
Cowley

#8 Příspěvek od Cowley »

Záleží na typu a výrobci ústředny, na volných vstupech atd.
Celeron

#9 Příspěvek od Celeron »

Kolikrát se ti už ten mražák počůral? No nevím, jistit to kvalitním čínským Hajdurínem či jiným zmetkem, jen aby to jištění neodešlo dřív než ten mražák. :wink:
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
Olchor

#10 Příspěvek od Olchor »

Elektronický termostat koupíš za stovku. Má spoustu funkcí, výstup kontakt relé. To by mělo být snadné připojit k ústředně.
No ale vytečení mražáku většinou způsobí dlouhodobý výpadek sítě, třeba když po bouřce vypne fíčko. ( což se mi stalo).
dred

#11 Příspěvek od dred »

Pokiaľ by si to chcel riešiť len ako jednoduchý alarm (na jeho výstup však môžeš pripojiť hocičo...), mám dobrú skúsenosť s termostatmi W1209 ( 4 ks a fungujú dobre už cez rok). Rozsah teploty -50 až +110 st, rôzne nastavenia...
Alebo niečo podobné s napájaním na 230V

Olchor ma predbehol, dlho som písal a jedol :lol:
Přílohy
termostat.jpeg
termostat.jpeg
Jantar

#12 Příspěvek od Jantar »

mrknu na to..........toto by mohla být taky cesta https://arduino-shop.cz/arduino/911-int ... p8266.html
termit256

#13 Příspěvek od termit256 »

Tohle je dobra vec, ja pouzivam obycejny bimetalovy kontakt napojeny na alarm. Predloni jsem par tydnu nebyl doma, v lednici se neco pokundilo a kdyz jsem prisel byl to takovej smrad, ze jsem musel celou lednici za 70k kvuli jinak banalni poruse vyhodit.
Odpovědět

Zpět na „Poradna“