Parní čistič KARCHER SC5 (vyřešeno)

Poruchy, opravy, rady, návody

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
kovar

Parní čistič KARCHER SC5 (vyřešeno)

#1 Příspěvek od kovar »

Zdravím přátelé.Nemáte někdo zkušenost s opravami těchto mašin?Nemáte někdo náhodou schéma zapojení elektronické části?Předem upozornuju že všechny výkonové prvky jsou v pořádku!A taky vím že v tom řídícím obvodu je integrovaný snímač magnetického pole který snímá hladinu vody v nádržce.To už jsem jednou řešil a úspěšně.Ale dnes se mi do ruky ta samá mašina dostala zase.Vše jsem zkontroloval a bylo vše OK.Po zapojení do zásuvky ale mašina nešla.Pak jsem ji připojil přes oddělovací trafo a vše jelo OK!!!Má to zdroj který je přes klasické tráfko.Proto je mi divné že to nejde?Že by zase nějaké zkryté kurvítko?
Naposledy upravil(a) kovar dne 18 črc 2019, 18:06, celkem upraveno 1 x.
Lepší vrabec v hrsti nežli blechy v srsti.
mi-ro

#2 Příspěvek od mi-ro »

Oddělovák může mít bez zátěže nebo s nepatrnou zátěží vyšší výstupní napětí. A to klidně i o 10%.
..to bude jen ňákej odpůrek
kovar

#3 Příspěvek od kovar »

Tak jsem zjistil že to není tím oddělovacím trafem ale odpojením PE vodiče který na tom regulačním a oddělovacím zdroji používám.(zdroj má primární napájení přes oddělovací trafo 1:1 a za ním je pouze autotrafo ).Tudíž vodič PE nepoužívám.Ale do řídící elektroniky je přiveden vodič PE a snímá nějakým záhadným způsobem napětí na bojleru a přídavných zařízeních.!Je ale divné že všechny prvky (boiler,selenoidy a čerpadlo ) mají opravdu dobrý izolační odpor!
kovar

#4 Příspěvek od kovar »

Závada je odstraněna.Vše způsobovala vlhkost na konektoru od přístroje k hadici.V konektoru je současně umístěn silový výstup a vedení na spínač v pistoli.Tím pádem dostávala ŘJ přes přívod od spínače nějakým záhadným způsobem do sebe brum a vyhodnotila to jako plný boiler a už nespustila čerpadlo.A příčina? Majitel odpojil hadici po vypnutí bez vychlazení a odtlakování pistole.Tak snad to někomu pomůže než to bude dávat do servisu za penízky.Stačí konektor mít řádně suchý a nebo ho občas vyfénovat! :D
Odpovědět

Zpět na „Bílá technika“