Škoda Symphony

Poruchy, opravy, rady, návody (kromě návodů na UNLOCK !)

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
volvak

Škoda Symphony

#1 Příspěvek od volvak »

Zdravím všechny co Mi pomůžou blbne mi ovládání hlasitosti,kde se dá koupit?
PTAZZ
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od PTAZZ »

Myslim že budeš mít podobnej problem jako já,taky tam neni asi jen potenciometr,ale asi ten encodér.
Jako tady http://www.ebastlirna.cz/modules.php?na ... 39&start=0
Kdysi jsem byl strašně namyšlený, ale teď?! Teď už nemám chybu :-D
volvak

#3 Příspěvek od volvak »

PTAZZ píše:Myslim že budeš mít podobnej problem jako já,taky tam neni asi jen potenciometr,ale asi ten encodér.
Jako tady http://www.ebastlirna.cz/modules.php?na ... 39&start=0

Jo kouknul Já potřebují s vypínačem.
rnbw

#4 Příspěvek od rnbw »

Mozes to skusit rozobrat a vycistit. Neviem, ako to vyzera tam, ale na Blaupunkte sa mi to podarilo.
workhard
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od workhard »

Napružit,promazat a jede se dál...
volvak

#6 Příspěvek od volvak »

To už jsem všechno zkoušel a nic potřebuji nový.
volvak

#7 Příspěvek od volvak »

:cry:
Yan

#8 Příspěvek od Yan »

Po vymontovaní z vozu sa malo stať garážovým rádiom (tapedeck sa predsa už do auta nehodí). Ale:po pripojení na zdroj - autobatériu + udržovacie nabíjanie- nastal iba "reset po zapnutí", teda krátko blikne podsvietenie tlačidiel a nič. Na displeji ani bod. (takto sa pin kód dosť ťažko zadáva) :cry:
môže mi niekto popísať konektor páskového vodiča na displej?
+5V a gnd nebol problém nájsť. ale ak sa chcem dostať ďalej, potrebujem aspoň vedieť ktoré piny sú načo. A potom skopom posúdiť či to ešte má zmysel...
Yan
Hill
Administrátor

#9 Příspěvek od Hill »

A proč jdeš po displeji?
Není to náhodou měkkým zdrojem? Po naběhnutí napájení má rádio velký odběr, když ho zdroj nepokryje a napětí klesne, rádio se zase vypne.
Jinak hledej zapojení ISO konektorů.
Například Škoda Verona tady http://www.ebastlirna.cz/modules.php?na ... le&sid=161 , to by mělo být stejně
Yan

#10 Příspěvek od Yan »

Dobre, poopravím. Ako zdroj používam nie autobaterku, ale zálohovaciu baterku, FIAMM 12V 48Ah trvale pod dobíjaním na 13,6V. Je totiž gélová. Používal som tam predtým Miláno, (má MP3) a teraz som ich chcel zameniť. Vlastnosti nových autorádií poznám dosť dobre na to, aby som sa nesnažil zapojiť ich na mäkší zdroj ako akku.
Teraz som napr. dosť času strávil na tom aby som zistil dačo o LA4953G, predpokladám, že sa stará o energiu pre ten črep. Našiel som na ňom vstup, výstup 12V a výstup 5V. Keďže je anonymus, a na nete ani zmienka o ňom, neviem či napr. nemá mať aj 3,3V alebo podobný výstup. Z výsledkov hľadania je zrejmé, že schému tohoto rádia nezoženiem. Tak som predpokladal, že ak procesor žije, najskôr to zbadám na komunikácii s displayom.
Ale beriem to športovo. Ak neuspejem - utrpí len moja ješitnosť. Ak uspejem, bude to len pre dobrý pocit. :P
Mimochodom, zatiaľ sa vždy vyplatilo nekupovať elektroniku bez schémy. Tá je totiž aj svedectvom o kvalite, ak aj nikdy nebude použitá!!! alebo je temer zbytočná, lebo aj tak robí všetko soft a zbytok sú zbernice.
Yan
Peto K

#11 Příspěvek od Peto K »

Yan, v rádii problém nie je... asi nemáš dosť skúseností... chýba ti tam tretí plus... :D
Yan

#12 Příspěvek od Yan »

Výborne, cítim sa poučený! Autorádiá som začal zapojovať aj opravovať (na HWúrovni) asi pred 25rokmi. Dosť zapojení viem aj naspamäť. Napriek tomu, v záujme vylúčenia omylu, tabuľky zapojení konektorov používam a vlastním. Pri diagnostike poruchy postupujem spôsobom, aby som ako prvé vylúčil chybu zapojenia v konektororoch, potom poruchy ochrán a filtrov...
Fuj ale som sa rozkecal!
Skrátka, toto nie je prvá symphony čo zapojujem, ale prvá na ktorej sa nechce displej prejaviť.
Yan
at1
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od at1 »

Ahoj mám problem mam radio skoda symphony a chi ho dat do feldy ale nevím jak napajet antenu. dik za rady
Odpovědět

Zpět na „Autorádia“