Sháním funkční osciloskop a stabilizovaný zdroj

Přístroje, součástky, náhradní díly. Náhrady součástek, kompatibilita apod.

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
pontiaq

#16 Příspěvek od pontiaq »

Jsem z Českého Těšína.
fredis

#17 Příspěvek od fredis »

Hydrawerk píše:Uh, když jsem byl na VŠ, tak jsem si na osciloskop vydělal po brigádách.
Ty osciloskopy od Tesly jsou diskutabilní. Přece jenom to budou už cca třicetileté kousky. Přepínače nebudou v dobrém stavu. Moc bych za ně neplatil.

BM 621 je taky Tesla. Viděl jsi ho někdy v reálu rozdělaný? :wink: Asi ne, jinak bys nenapsal takovou kravinu.
Rotor rotuje a stator stagnuje...
rnbw

#18 Příspěvek od rnbw »

Ten nevidel takmer nikto ani zvonku. Ani na webe som nenasiel fotku.
msar

#19 Příspěvek od msar »

Google našel fotky albumarchive
termit256

#20 Příspěvek od termit256 »

fredis píše:BM 621 je taky Tesla. Viděl jsi ho někdy v reálu rozdělaný? :wink: Asi ne, jinak bys nenapsal takovou kravinu.

Co je na nem tak zvlastniho. Prumerna konstrukce poplatna sve dobe s mizernymi a poruchovymi isostaty.,
Yarda1

#21 Příspěvek od Yarda1 »

Trochu OT.
Vystudoval jsem FEL ČVUT.
Vzpomínám si, že jsme se jednou bavili o komsi kdo na koleji pořád něco kutil, že mu na stole něco pípalo nebo blikalo, kolegové ho varovali, že na podobné kutění nebude mít čas, že se spíš musí učit. A taky nedostudoval.
Co zrovna kutíš ty a ve kterém jsi ročníku?
Já jsem se taky něco pokoušel trochu kutit, díru do světa jsem s tím neudělal, po škole jsem nastoupil do konstrukce v jedné Tesle, vybavení jsem měl na úrovni a nějak mne přestalo bavit ještě po práci kutit doma elektrické věci.
Jestli skutečně máš zájem něco kutit, co se zapojit ve škole do nějaké studentské vědecké činnosti? Mně se to osvědčilo, získal jsem tam znalosti co se mi pak v zaměstnání hodily.
Ve strojovně je voda a na palubě se tančí.
fredis

#22 Příspěvek od fredis »

termit256 píše:
fredis píše:BM 621 je taky Tesla. Viděl jsi ho někdy v reálu rozdělaný? :wink: Asi ne, jinak bys nenapsal takovou kravinu.

Co je na nem tak zvlastniho. Prumerna konstrukce poplatna sve dobe s mizernymi a poruchovymi isostaty.,

S těmi izostaty máš vlastní zkušenost? Máš ho doma? Nebo zase jen plácáš kraviny?! :roll: Nebo je to tím, že ty seš nadprůměrný? :lol: :lol:
termit256

#23 Příspěvek od termit256 »

Tenhle kram doma nemam a nechtel bych ho ani zadarmo, ale s isostaty mam ty nejhorsi zkusenosti, asi jako vsichni ostatni krome tebe :-)
fredis

#24 Příspěvek od fredis »

Chtělo by to konkrétně s těmi Isostaty :wink: . Kolik a v jakém přístroji Tesla Brno jsi jich vyměnil. Jinak jsou to rádoby chytré řeči o víš čem.. :lol: :lol: :lol:
Balt76

#25 Příspěvek od Balt76 »

Ad BM621: s isostaty v něm nenám problém. Jen s chrastícími poťáky. A i po letech ukazuje hezky.
fredis

#26 Příspěvek od fredis »

Jak říkal Bohuš: Nech ho hňupa....
danhard

#27 Příspěvek od danhard »

Tak včera byl na aukru TEK464 za 1200,-, než jsem si to rozmyslel, tak byl dneska pryč.
Samozřejmě s vadou, ale obrazovka svítila a vertikál fungoval.

Mám tu prfektní Sony/Tektronix 314 s orig. sondama za 3kkč, ale to je spíš pro sběratele.
http://w140.com/tekwiki/wiki/314
Hydrawerk

#28 Příspěvek od Hydrawerk »

Yarda1 píše:Vzpomínám si, že jsme se jednou bavili o komsi kdo na koleji pořád něco kutil, že mu na stole něco pípalo nebo blikalo, kolegové ho varovali, že na podobné kutění nebude mít čas, že se spíš musí učit. A taky nedostudoval.

Může být. Životní cesty jsou nevyzpytatelné.
Kolega Davidus to měl zrovna naopak. Měl dosti vymakanou bc. i ing. závěrečnou práci.
pontiaq

#29 Příspěvek od pontiaq »

Děkuji moc všem za rady. Vážně přemýšlím o koupi USB přípravku Analog discovery 2, který mi byl také doporučován na zahraničních fórech. Stojí 180 dolarů s akademickou cenou pro studenty. Může fungovat jako osciloskop, generátor, logický analyzátor, spektrální analyzátor atd.

https://store.digilentinc.com/analog-di ... er-supply/

Avšak, připadá mi hloupé, že je potřeba si k němu dokupovat BNC adaptér pro zvýšení frekvenčního pásma a není rovnou vestavěný v tom přípravku. To je dalších 15 dolarů.

https://store.digilentinc.com/bnc-adapt ... discovery/

Jinak v přípravku je FPGA, takže to vidím jako velké plus a na domácí elektroniku to podle mě stačí. Software vypadá taky velmi dobře v porovnání s ostatními USB osciloskopy. Jen musím ještě vyřešit, kde to budu kupovat.
pontiaq

#30 Příspěvek od pontiaq »

Tak jsem právě zjistil, že by mě zařízení Analog Discovery 2 od Digilentu stálo 6 900,- s poštovným. S touto cenou jsem nepočítal. A tak bych se vás ještě chtěl zeptat, poprosit vás o radu, jestli už není vhodné koupit digitální osciloskop? Díval jsem se např. na tento:
https://www.banggood.com/Hantek-DSO5202P-Digital-Oscilloscope-200MHz-Bandwidth-2-Channels-1GSas-7inch-TFT-LCD-p-1259357.html?cur_warehouse=CN
Avšak nepočítám s tím, že bych musel doplácet dph a clo.
Odpovědět

Zpět na „Sháňka po přístrojích, součástkách nebo náhradních dílech“