mám docela problém říct u vysokonapětových kabelů používaných na felici 1,6 jednoznačně že je kabel vadný, jedná se jen o kabely, které mají kovovou ochranu kolem svíčky, kabel má správnou hodnotu odpuru, ale přesto háže jiskru bokem, projevy této závady nejsopu vždy stejné, někdy auto netáhne, někdy pokašlává, někdy děs jak podpálené ventily, u škodovek se to ještě dá že ty kabely mám, ale u některých aut stojí 3000 kč a jen tak je měnit není jednoduché, naposledy jsem dělal komplet diagnostiku 1,6 ford 16V motor měl nepravidelný chod a kouřil při přidání přišli jsme na váhu vzduchu ta se vyměnila, došlo ke změně k lepšímu, VN kabely vykazovaly průběh napětí jakože válce 2-3 mají špatnou kompresi a ono i při protáčení motorem to vypadalo že motor je KO, ale po výměně VN kabelů motor obživl a jezdí jak nový, poprvé jsem se stímto problémem setkal asi před čtyřmi lety u oktávky 1,6 r,v,97 motor z feldy, volal jsem kamarádovi a ten mi řekl vyměn kabely to je normuálka, kabely podle ohmetru byly v pořádku, ale po jejich výměně byla koktávka oktávka miloš
Měření proražené izolace na VN kabelech.
Moderátor: Moderátoři
Měření proražené izolace na VN kabelech.
-
David2
Asi bych mu doporučil navštívit stránky www.tesla-blatna.cz , sekci Výrobky - Díly pro motorová vozidla - Sady zapalovacích kabelů.
Kdyby nevyhovovaly koncovky pro konkrétní motor (chybička se může vloudit), jsou v Blatné vždy ochotní sadu upravit a dále dodávat jako nejméně rovnocennou náhradu.