Jakou koupit kombi lednici
Moderátor: Moderátoři
Dále mě zaujal v manuálu k lednici Gorenje ten druhý odstavec z přiložené přílohy - nechápu proč by se měla v místnosti s nízkou teplotou nastavovat lednice na max. chlazení, logicky by to mělo být naopak nebo ne?
Řeknu to asi tak stará Boschka byla humpolácká a pevné konstrukce. Beko má plastová dvířka a šuplíky ze slabého materiálu a je jen otázka času kdy něco někdo odlomí.
Nevím jak je to s provedením u konkurence, ale rozhodně bych si to někde ověřil naživo.
A ještě jedna perlička kupoval jsem u Datartu kde je doprava zdarma. ale to neplatí pokud chcete odvézt starý spotřebič. Nakonec jsem to skousnul.
U minulé lednice se občas ucpal odtokový kanálek, takže se pak led hromadil dole pod přihrádkou, odkud se ale dal snadno odstraňovat.
Takže ty problémy asi budou jen u některých výrobců a typů.
- tatramacek
https://lednice.heureka.cz/beko-rcna-40 ... e/#section
Invertorem řízený kompresor. LED osvětlení, tichý chod, jednoduchý a přehledný displej, NO FROST..
Mám taky invertorku LG, ta je ještě lineární. Asi stejná velikost je A+++.
Spotřeba v pohodě 0,5kW denně pokud ji otvírá rychle krátce jeden člen domácnosti.
Je tichá, ale už se mi stalo párkrát, že začala hlasitě nepříjemě rezonovat. Zkoušel jsem štelovat nožky nepomohlo. Nakonec jsem po dlouhé době objevil, že to dělá šuplík mrazáku. Někdy do něj stačí strčit a je po rezonanci. To je takový zvuk, že by myslel, že to nemůže být šuplíkem.
Ono montáž Číňanů stojí za prd. Zezadu je to vidět jak to tam nějaký kokot vrtal nepřesně a pak sešroubováno samořezkama. Pak se není čemu divit, že i tichá lednice může dělat kravál. Ale ono je to dnes jedno jestli Bosch nebo LG či Samsung. Vše se montuje v Číně.
Jinak osobně radím A+++ 178kW ročně.