Předzesilovač pro přenosku

Sháníte nebo nabízíte nějaký návod, schéma, manuál, katalogový list (datasheet) ?

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
Kaca
Kontaktovat uživatele:

Předzesilovač pro přenosku

#1 Příspěvek od Kaca »

Neví někdo o plánu na din předzes. pro přenosku ? Nebo koupím hotovou, pro kámoše ? Koupil si takovou malou stavebnici asi za 80 k. Přez veškerá varování mu nevyhovuje, a shání něco s menším šumem ( bez šumu ). Já jsem muzikant, ale jeho nároky nechápu. Je to otázka osc. ale on prý slyší líp. Tak prosím Vás kdo má plán, nebo hotový výrobek, ( tím líp ) tak prosím dejte vědět. Děkuji
EKKAR

#2 Příspěvek od EKKAR »

Celkem jsem měl problémy pochopit Tvůj dotaz, Kaco. Zkracovat slova v tomto případě chce trošku citu - din. přenoska může být stejně tak dynamická, nebo s DIN charakteristikou - obojí existuje, jen ve Tvém (a nejen Tvém) podání pravopisu to není vůbec jasné. Chceš předzesilovač pro magnetodynamickou přenosku? Tak Ti stejně jako nováčkovi radím vlézt na upload a hledat.... Je tam Actidamp Mk.IV - tedy to poslední, co Pavel Dudek ze své dílny vypustil do světa. Návod, deska, vkládací schéma, rozpis dílů... Akorát to nepořídíš za 8 pětek. Nevím, co by se ještě dalo sehnat kvalitnějšího. Tvůj kamarád bude slintat blahem. Jestli ale tvrdí, že je to otázka nějakého oscilátoru nebo oscilací, pošli nám ho sem, my už se ho poptáme sami a eventuálně ho budeme školit, od Oberleutnanta už jsme docela otrlí a někteří z nás už se nad ignoranty ani nepozastavují...
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
Cust

#3 Příspěvek od Cust »

Ekkar, treba tema oscilacema myslel sum, jednou jsem kamaradovi stavel predzesik na gramec (jeste jako elektronik amater) a nasel jsem schema na internetu, ktere tam ten typek vychvaloval jak mu super slouzi a jak je s nim spokojeny... Tak jsem to splacl podle toho. Po zapojeni ke gramcu to sumelo takovym spusobem, ze se hudba dala rozeznat jen stezi...

Jestli je to ale stavebnice s operakem, tak bude stacit nahradit ten operak necim min sumovim. Popripade postavit to co popisuje Ekkar, pokud ani tak neuspejes, tak ho opravdu predej na forum a Ekkar uz mu to nejak vysvetli.

Jen na zaver. I jednoduchy predzesik s kvalitnim operakem bude mit nekolikanasobne lepsi vlastnosti nez zbytek jeho aparatury.....
EKKAR

#4 Příspěvek od EKKAR »

Kaca je OK, neplácá takové pitomosti jako Oberleutnant, spíš je to tím pravopisem - musím luštit a 3x si přeříkávat možnosti, které MOHL vlastně mít na mysli... A vybrat si z toho tu nejvíce pravděpodobnou... On ten pravopis není samoúčelná buzerace, dost to umí zmást, pokud si člověk NEDÁ BACHA, pochopí (někdy) téměř opak...
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
Hill
Administrátor

#5 Příspěvek od Hill »

Ještě bych si položil otázku, zda se tu nezaměňuje šum desky se šumem předzesilovače.

Špatný či nedbalý pravopis může někdy způsobit totální nepochopení. Stejně tak SMSkové zkratky a úmyslná ignorance srozumitelné češtiny či slovenčiny, prostě frajeřina. Pak i bastlíř, který už něco umí, vypadá jako blb a odpovědi podle toho často vyznívají. A je to škoda.
Naposledy upravil(a) Hill dne 07 říj 2007, 22:45, celkem upraveno 1 x.
Cust

#6 Příspěvek od Cust »

Ekkar: na Kacu jsem nechtel rict ani slovo, narazka byla na jeho kamose

zbytkem aparatury v prispevku vise jsem myslel jaksi i tu desku (sum), jen me nenapadlo ze by se to muselo zduraznit. Dekuji Hill.
Kaca
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od Kaca »

Děkuji Ekkarovi za nakopnutí. Půjdu na ten Upload. Je to zesilovač pro dinamickou přenosku. Za tu zkratku se omlouvám. Neuvědomil jsem si to. Ten šum je vlastně síťový brum a je to otázka Filtrace, zemění a nebo dvojitého zemění ( pravděpodobně ). Ten člověk, cosi to koupil trval na tom, že si to namontuje sám a já jsem byl docela rád, protože má doma moc drátů najednou a svoje zásady. Tak až budu mít čas a on změní názor, zkusím mu s tím ještě něco provést. Mějte se famfárově a ještě jednou díky všem! Ahoj Kaca
Cust

#8 Příspěvek od Cust »

nemáte někdo schéma k actidampu mk III ?
EKKAR

#9 Příspěvek od EKKAR »

Ozvi se mi zítra navečer po ICQ, dostaneš ho direct.
Cust

#10 Příspěvek od Cust »

hmmm, zitra jsem na narozeninách kolegy, ve 14:00 začíná práce tak trošku jinak a počítám, že skončí o 10 hodin později :-)

můžeš mi to hodit na mejl? vzpomeneš si? nějak to nechvátá, spíš mě zajímá konstrukce než že bych to chtěl stavět
Odpovědět

Zpět na „Návody, schémata, manuály, literatura, katalogové listy (pouze pro registrované)“