umývačka BOSCH SMS58M78EU
Moderátor: Moderátoři
umývačka BOSCH SMS58M78EU
Ak po spustení programu po tom ako sa odčerpá voda do odpadu dolejem napr. liter vody, umývačka sa riadne rozbehne do najbližšieho vypúšťania vody a potom zasa po vypustení hodí chybu E24 a blok.
Kdesi na nete som sa dočítal, že by to mohol robiť aj dverný snímač. Po odpojení umývačka rovno hodila chybu E06 a po zapojení sa umývačka zasa chovala ako vyššie uvádzam. Umývačka reaguje na otvorenie a zatvorenie dverí. (snímač je plošačík s smd odporom a smd sučiaskou označenou 45E, predpokladám hallov snímač. )
Kdesi na nete bol aj návod ako sa dá obísť chyba E24 a to tak, ža po zapnutí a spustení programu po cca 2 min, keď sa voda vypustí a cvakne napúšťanie vody po cca 30 sekundách otvoríte dvere, čím sa pozastaví program a po zatvorení a umývačka funguje. Zistil som, že ale zakaždým keď sa vypustí odpadova voda začne sa napúšťať čistá voda musíte otvorením dverí prerušiť napúšťanie a ak to budete zakaždým robiť umývačka riadne poumýva a vysuší. Kontroloval som aj riadiacu dosku ale na nej absolútne nevidno žiadne poškodenie (nevidno žeby niečo chýbalo, bolo oparený, spalené, poškodené teplom a ani zničené cestičky na plošáku či teplom opálený plošák nevidno. Funkčnosť riadiacej dosky skontrolovať neviem.
Ak ste sa niekto s tým už stretli alebo mi vedeli poradiť tak budem povďačný.
Vopred ĎAKUJEM za pomoc a radu