Naše republika patří v hybridním televizním a internetovém vysílání HbbTV (Hybrid Broadcast Broadband TV) mezi světovou špičku. Jen v málokteré zemi je využíváno více než u nás.
...
Jedničkou jsou především Česká televize a FTV Prima. Ta pak stojí v čele těch, kteří se snaží o monetizaci technologie, ať už v podobě běžných reklam nebo řadou dalších forem. Ostatně, které televizní kanály jsou na tom v HbbTV nejlépe, můžete vidět ve zmiňovaném průzkumu Focus Agency.
...
Pěkné - jenže jak dlouho to bude pravda?
Brzy se bude vypínat DVB-T(1) a přechodem na DVB-T2 bude mnoho lidí nuceno zakoupit STB. Tím pádem o HbbTV přijdou (i můj případ) - kolik STBoxů zvládne i HbbTV? Minimum
Ještě k TV Prima.
V tabulce je jedničkou, ale já se s tím neztotožňuji. Mám výhrady především k "preferenci reklamy" (než se vstoupí do archivu, je preferováno nejdříve něco z jejich seriálové tvorby - na obrazovce to pak navíc "visí" zbytečně dlouho).
A velmi často se mě stává, že když už se do archívu dostanu, než si něco vyberu, tak mě to samovolně z HbbTV vyhodí. Když si celý ten "kolotoč" zopakuji, tak znovu dtto - ať jdou s celým jejich HbbTV někam - do prodloužených zad, anebo rovnou do (_!_).
Některé tvp už dnes "umí" vypnutí této f-ce i u jednotlivých programů. Bohužel můj (5 let starý) Panasonic ne
Hned bych tuto možnost využil.