Videa pro EB?

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
Davidus
Zablokován
Zablokován

#16 Příspěvek od Davidus »

Děkuji :) přes víkend se tam pravděpodobně něco objeví dalšího
hafca

#17 Příspěvek od hafca »

Nevím jak ostatní, ale nikdy jsem se pro koukání na týtrubce nemusel nijak registrovat. Jen jsem kliknul a koukal. Registrace je potřeba jen když tam chci něco dát.
A pro ty, co by z ní chtěli stahovat jsem popsal stručný návod jak na to tady http://www.ebastlirna.cz/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&p=1038389#1038389
A je to taky bez registrace. :wink:
Kdyby Edison nevynalezl elektřinu, do teď se díváme na televizi při svíčkách.
Crifodo

#18 Příspěvek od Crifodo »

Davidus píše: už mám i na yt svou skupinku lidí co mne nenávídí - hateru :D stejně jako tady na EB

hateři vyjou, karavana táhne dál.
Hydrawerk

#19 Příspěvek od Hydrawerk »

BOBOBO píše:Má to jednu chybu. Nedávám nikomu moc mne ofiko kontrolovat , takže nemám tytrubku .

Uh, youtube zatím nevyžaduje přihlašování na rozdíl od facebooku.
Davidusův kanál lze normálně sledovat tadyhle. https://www.youtube.com/channel/UCZ7kW8 ... DQA/videos
Davidus
Zablokován
Zablokován

#20 Příspěvek od Davidus »

a zase je to všechno o politice :(
btw další video je na světě
Davidus
Zablokován
Zablokován

#21 Příspěvek od Davidus »

BOBOBO ta tvoje úžasná banda kterou tu tak propaguješ mi poslala část rodiny do Jáchymova i přesto že nic neudělali. Tak běž do prd...

Mám v plánu odjet pryč. Dělejte si tu co chcete.
weed_smoker

#22 Příspěvek od weed_smoker »

Má to jednu chybu. Nedávám nikomu moc mne ofiko kontrolovat , takže nemám tytrubku .

Uh, youtube zatím nevyžaduje přihlašování na rozdíl od facebooku.

Stačí na přehrávač kliknout pravym a dát "copy video URL" nebo "kopírovat adresu videa" a pak použít buď download manager s podporou YT(freerapid downloader,IDM apod.) nebo nějakej online converter s podporou YT.Přihlašovat a odklikávat jiný věci netřeba,dokonce video nemusíš ani pustit.Jde to ikdyž je YT video embedlý na jiný stránce.
makak

#23 Příspěvek od makak »

Davidus píše:....Mám v plánu odjet pryč. Dělejte si tu co chcete.

Na trola se vybodni a nikam nejezdi. Ty videa jsou skvělý. Já vím, že podobných věcí je na netu víc, ale nejsou v češtině. Ty Tvoje jsou jednak technicky pěkný a se znalostí věci. Těším se na další a děkuju !
Zmije

#24 Příspěvek od Zmije »

Mě by zajímalo jakým způsobem navrhuješ ty VF obvody. Jestli to počítaš všechno ručně s použitím tabulek pro navrhování filrů a pak už experimentuješ, nebo jestli to před realizací nacpeš do simulačního programu a tam to dolaďuješ.
Davidus
Zablokován
Zablokován

#25 Příspěvek od Davidus »

@ Zmije počítám za pomocí fx-85CEX na papír.

Případně použiju AWR simulátor ale v tom se navrhovat nedá, spíš jen abych viděl jestli jsem to úplně nepokazil a jaký ten výsledný obvod bude mít průběh. Snad jediný simulátor který umí pracovat se scatteringem. :) A nedá se ukrást :D
forbidden
Kontaktovat uživatele:

#26 Příspěvek od forbidden »

Taky se přimlouvám za video o filtrech, akorát na běžnějších frekvencích, VHF/UHF. Low pass, high pass, band pass, pak třeba i L články na přizpůsobení impedancí. Nebo i ∏ a T články třeba. Od návrhu po realizaci na kusu cuprextitu a měření. Něco ve stylu tohoto, to je pěkný, jen chybí začátek s výpočtem hodnot.
Až nebudeš vědět, co točit třeba. :)
Zmije

#27 Příspěvek od Zmije »

@Davidus
Proč jediný? Já sem jako student používal Ansoft designer, má ořezanou studentskou verzi zdarma. Ve starší verzi byla dokonce harmonická balance, ale už si nevzpomenu, jak se jmenovala.

Ukrást se dá v podstatě vše, akorád v některých případech je to hodně náročné.
Davidus
Zablokován
Zablokován

#28 Příspěvek od Davidus »

Ansoft umí s S parametrama? Chvilku jsem ho měl ale šel pryč. Ty výsledky nějak neodpovídaly realitě.
Zmije

#29 Příspěvek od Zmije »

V TRL (transmition line) simulátoru je součástka (dvojbran) do které nasypeš S parametry v CSV formátu. Ale ve full wave simulátoru to možná nejde.
Ta starší verze s harmonickou balancí se jmenovala Ansoft Serenade.

Našel sem i český program http://mide.cz
Pro masochisty je tu i Qucks opensource http://qucs.sourceforge.net na githibu žije trochu více https://github.com/Qucs
Existuje i verze kterou si původní autor uzavřel, už není opensource ale freeware, prý má předělané simulační jádro. http://dd6um.darc.de/QucsStudio
Crifodo

#30 Příspěvek od Crifodo »

Kremik píše:Hééézkýýý! Na titulní stránce se po sedmi letech co tu jsem něco změnilo :D

A dneska to zas vypadá jako změněná realita. To je dobrodiní webu, s papírovým časopisem se ti moc často nestane, že se ti rozplyne v ruce nebo vyšumí z poličky do ztracena.
Zamčeno

Zpět na „Nezařaditelné“