Step-down s LT3800 a nechtene vypinani FETu behem pracovni T

Problémy s návrhem, konstrukcí, zapojením, realizací elektronických zařízení

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
RayeR
Kontaktovat uživatele:

Step-down s LT3800 a nechtene vypinani FETu behem pracovni T

#1 Příspěvek od RayeR »

Napred sem si koupil cinsky modulek s LT3800 a nasledne i vyrobil vlastni PCBcko, osadil a otestoval. Ale narazil sem na takove zahadne chovani, ze pri pouziti urciteho typu MOSFETu, rozsahu vstupniho napeti a vetsi proudove zatezi zacne IO vypinat FETy behem PWM periody kde by nemel. S FETama s vetsim Qg se to chova mravne. Kdyby nekoho napadlo nejake vysvetleni nebo mel zkusenosti s podobnym obvodem, tak by me to docela zajimalo.
Nake info a obrazky sem k tomu sepsal zde: http://rayer.g6.cz/elektro/lt3800.htm (popisuju tam i kroky, ktere jsem zkousel a moji domenku)
forbidden
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od forbidden »

Hezkej rozbor. To já mám problém s tímto měničem, nefunguje proudový omezení a měnit nahoru se mu taky moc nechce, jen pokud odebírám menší proud. Udělat třeba 24/2 A z 12 V je u toho utopie. Akorát jsem si ještě nenašel čas to pořádně prozkoumat.
RayeR
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od RayeR »

Reverzoval sis schema zapojeni? To je asi prvni krok kde zacit, zistit co tam Cinan napachal oproti katalogovemu zapojeni. Nevim na jake f chodi ten tevuj svab, ale zda se mi, ze zelezoprachove tlumivky na stovky kHz uz nejsou to prave orechove...
forbidden
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od forbidden »

Zatím ne, jen jsem zjistil, že to skoro nefunguje a dal do bedny "na potom". No ale teď jsem něco dodělal, tak na to asi vlítnu. :)
misocko

#5 Příspěvek od misocko »

budem uplne OT
pouzivate pri merani termokamerou nejaky sprej na zjednotenie emisivity? - asi nie, skoro nikto ho nepouziva. Ale potom su vesledky merania uplne mimo, standardne je kamera alebo bezdotykovy teplomer nastaveny na cierny povrch (nepametam si to cislo) a vsetky ostane povrchy meria zle. Preto sa na to pouzova divny praskovy sprej ktory zosuladi emisivitu.
Mame v robote kameru od fluku co stala ako octavia 2 a meranie kamerou vs dotyk - cista katastrofa voci realite. Ak aj pride nejaky zakaznik a povie odmerajte teplotu kamerou (vecsinou formy pre vstrekovanie plastov, leskly kov, kamera namera teplotu niecoho co sa prave odrazi v lestenom povrchu :lol: ), tak sa pousmejem, ak inemu poviem ze odmeram termokamerou a on povie nech pohladame dotykovy, viem ze tomu rozumie.
takze bez spreja ani tuk.
RayeR
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od RayeR »

Ano, vim ze ruzne povrchy maji ruznou emisivitu (sprej sem tu nikde nenasel), ale myslim, ze zrovna ta cerna epoxidova pozdra trandu a IO se docela budou blizit cernemu telesu. U elytu sem samozrejme videl velky rozdil mezi cernou buzirkou a lesklym hlinikovym telem. Je to jen orientacni mereni. Ale podle toho, jak na tech soucastkach sycel naslineny prst, tak bych usoudil, ze teplota nebyla rozhodne zdrava :) Ty nove TO220 FETy na chladici se podle prstu ohrejou tak kolem 40-50C max, takze pohoda.
RayeR
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od RayeR »

No a neco k veci - puvodnimu dotazu by tedaa nekdo nemel?
forbidden
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od forbidden »

Když už jsem ti sem vlezl, tak alespoň napíšu jak jsem to vyřešil u sebe. Problém byl v zemní smyčce. :oops: Našel jsem alespoň schéma regulace, tak jsem si to trochu upravil podle svých potřeb. Původně to bylo nastavený na daleko větší proudy, mě stačí těch ~ 20 mA-3,5 A.
Přílohy
modul s LTC 3780.png
step up/down s LTC3780
step up/down s LTC3780
Odpovědět

Zpět na „Řešení problémů s různými konstrukcemi“