Tester baterii nejenom na auto
Moderátor: Moderátoři
- markoni
- Kontaktovat uživatele:
Tester baterii nejenom na auto
Potřebuji poradit jaký tester pro měření akumulátorů na skútru pro seniory protože když si dám změřit od pracovníka kševtu který mi ten skútr prodal tak pochopitelně budě chtít mě natáhnout a řekne že ty akumulátory jsou v kopru aby měl kšeft abych si koupil od nich nové, tak se ptám jaký tester je nejlepší ?
našel jsem na netu jak v tom nejsem odborník toto Midtronics micro 505XL je to dobré nebo ne ,co byste mi doporučily vy za přiměřenou cenu díky
- forbidden
- Kontaktovat uživatele:
- tomasjedno
- monterjirka
To byl jeden pán, co si koupil něco podobného..
Ale měl trochu nadváhu a jezdil přes kopce, takže se mu stalo, a ne jen jednou, že nedojel.
Zkoušel to reklamovat. Výrobce tvrdil, že AKU má vyhovující kapacitu, zařízení je také v pořádku...
Pak našel odborníka, co mu to "opravil"
O nějakou tu desetinku zvednul napětí, při kterém se ukončuje nabíjení, a upravil napětí, při kterém to hlásí vybitou baterku a odmítá to jet.
Paráda, naprostá spokojenost, dojezd se zvětšil...
Asi po 50 nabíjecích cyklech začal dojezd výrazně klesat...
A kutilmile - nelituju tě
- forbidden
- Kontaktovat uživatele:
Přikláněl bych se k tomu, že nejlepší tester bude to vozítko samotný. Uživatel snad ví, kolik najel s novýma a kolik najede teď, než to třeba začne hlásit vybití.
Jinak mám a používám tuto zátěž. Kapacitu baterek měřit umí, jen ji nezatěžuju do maximálních hodnot, nějak jim úplně nevěřím. Ale cena je dobrá.