Kúpim VNT PET22-39B alebo jeho náhradu
Moderátor: Moderátoři
Kúpim VNT PET22-39B alebo jeho náhradu
Kúpil by som vysokonapäťové trafo do starého TV OVP Orava CTV2177RF, trafo má označenie PET-22-39B. Na nete som našiel aj jeho náhrady FBT41231, FBT41231, HR80016. Ak by niekto vedel kde to zoženiem, alebo mal doma niečo navyše budem rád. Uvítam aj zaslanie v rámci ČR - (na českú poštu)
PS: Dúfam, že ak by som ho vymenil, že to pôjde, a že tam netreba nič nastavovať, lebo v TV sa moc nevyznám. Ďakujem všetkým
Píšeš, že se v problematice moc nevyznáš - máš doufám jistotu, že to tvoje je vadné. Tipuju: "střílí" z něj VN na ferit.
Pokud je tomu tak, tak už telku ani jednou nezapínej, než v něm (těmi el. výboji!!!) odrovnáš něco dalšího a ještě dražšího než je to trafo (a jenom doufej, že k tomuto ještě nedošlo).
No a po jeho výměně bude potřeba nastavit ty 2 trimry, co jsou na něm.
Nastavení ostření obrazu je celkem triviální (i když i tato operace prováděná laikem s sebou nese značné riziko úrazu el. proudem
Nastavení druhého trimru (Ug2) však už předpokládá jisté znalosti - páč u tohoto tvp se bude zřejmě provádět v tzv. "servisním módu".
Z těchto důvodů bych doporučoval, abys tu (případnou) výměnu svěřil někomu zkušenějšímu-znalému
Takže sa asi zničila aj ďalšia elektronika, takže jeho osud je jasný.
Ešte raz ďakuje
Hurvo píše:... Iskrilo to, potom sa TV vyopl, len pištal a ani kontrolka nesvietila. Takže podľa tvojej rady usudzujem, že trafo asi zničilo aj ďalšiu elektroniku.
A typoval si správne, strielalo na ferit. Už nestriela, už zhorelo...okolo feritu je to vidieť.
...
Neházet hned "flintu do žita" (a telku do SD
Ne neshořelo víc, než už předtím. Pokud si ho prohlédneš lépe, najdeš v plast. plášti trhlinu, ze které "to VN strielalo". Odešlo tedy stárnutím materiálu (nekvalitní plast, provozovaný za vyšších teplot, ...), a elektricky mu nakonec nic nemusí být. Při nesehnatelnosti nového se třeba ještě pokusit ho "zachránit" (zalepit, zatmelit, . . .). Ten SD až nakonec.
Pokud "len pištal", znamená, že "střílející trafo" odrovnalo v první řadě jen výkonový tranzistor ŘKS (v horším případě i něco dalšího - ale nemusí tak být).
Probitý (zkratovaný) trand způsobí, že už nenaběhne ani zdroj (to pištění).
Ten trand už by tu opravu zas až o tolik neprodražil. Takových oprav jsem za své (už minulé) praxe dělal stovky
Televízor som dostal s vadným zdrojom, príčinou bolo veľké ESR väčšiny elektrolitov na primárnej aj sekundárnej strane a zopár stuďákov, po výmene kondíkov začal fungovať, akurát strieľa to VN trafo a je mi ho ľúto teraz zlikvidovať keď už som si dal robotu s tým zdrojom.
Nemáte niekto doma nejaký kus navyše?Úplne mi stačí aj POUŽITÉ.Google mi nachádza len obchody, kde ho už zohnať nevedia a na bazárových stránkach tiež nič.
Najlepšie v rámci ČR a SR.
Ďakujem za prípadné odpovede
- otakarv
- Kontaktovat uživatele:
iprth2748 píše: nakoľko mi na spodnej strane (ako sú piny) preráža VN na ferit, skúšal som to aj zaizolovať tým spôsobom, že som do medzery medzi trafom a jadrom v mieste, kde to preráža strčil kus bužírky a zalial ju akrylovou farbou, ale ani to nepomohlo.
Já jsem VN trafa která přerážela na ferit izoloval vždy silikonem ale to bylo nahoře na VN trafu, no pokud bys nesehnal můžeš to zkusit i tam vespod ale moc tomu naději nedávám.
Před týdnem jsem odvezl plno desek na SD, už jsem se tu nemohl pohnout, leželo mi to tu léta a tak jsem udělal radikální tah.
No a nyní musím opět konstatovat, "roky to leží ladem ale jakmile se toho zbavíš tak minimálně do týdne až měsíce to budeš potřebovat".
Nějaké TV tu ještě mám tak alespoň ty VN trafa vypájkuji a schovám.
Každopádne ako som písal, skúšal som medzi "telo" a jadro trafa vložiť bužírku hrubú, ako sa len dalo a zalial to farbou, farba pekne vytvrdla a vrstva to bola celkom slušná, trafo som napájkoval späť a našlo si to cestu cez tie vrstvy aj tak.Po vypájkovaní z dosky bola do tej farby vypálená diera.Takže silikón by mi asi tiež nepomohol a celkovo sa s tým asi nemá význam babrať.
Takže mi zostáva len dúfať, že sa nejaké nájde, nerád vyhadzujem funkčné veci
Dnes je to už evidentne vzácny tovar.