LM317T, je to fake (otazník)

Náhrady součástek všeho druhu, informace a dotazy k součástkám

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
Celeron

LM317T, je to fake (otazník)

#1 Příspěvek od Celeron »

Koupil jsem v GME pár stabců LM317T. Jsou funkční, na futrálu je tištěnej symbol ST ale nějak se mi to nezdá. Chladící křidýlko a nohy jsou tlustý jen 0,45 mm. Nějaký poddimenzovaný pouzdro TO220, ne? V datašítech je křidýlko tlustý 1,2 - 1,4 mm. Když položím vedle triak BTA20/600 zaručeně od ST, tak má vývody a křidýlko tlustý 1,35 mm. Taky nemá z boku v plastu takový půlkulatý vybrání jako ta moje LM317T. Je to předpokládám fake. Nebo ne?
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
Davidus
Zablokován
Zablokován

#2 Příspěvek od Davidus »

Nejspíš není, koupil sis zlevněné pouzdro "single gauge" parametr F
podívej se do datasheetu a na účet zda ti prodali "DG"

Jinak to že je nápis odlišný je normální, ST si nechává dělat IC po celém světě

Pokud chceš kvalitní LM317 / LM337 napiš mi, mám v provedení military/aerospace v TO220, jen nebudou za 9kč
Přílohy
stab.JPG
stab.JPG
Celeron

#3 Příspěvek od Celeron »

Asi máš pravdu. Co z toho plyne, že ochrana vypadne dřív než u tlustýho křidýlka? Dokážeš odhadnout o kolik procent?
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
Davidus
Zablokován
Zablokován

#4 Příspěvek od Davidus »

klasické připevnění šroubkem není tak spolehlivé protože dochází k nedostatečnému přítlaku v místě čipu nebo ohybu horní části pouzdra a místo čipu je od chladiče tepelně izolované. Pro nějaké normálnější zatížení je potřeba použít pružnou sponu pro přítlak na střed plastového pouzdra. Jakákoli nepřesnost v uchycení/návrhu DPS způsobí velmi špatný odvod tepla.
Přílohy
fischer_sk637_641gr_03.jpg
fischer_sk637_641gr_03.jpg
ZVUK2000

#5 Příspěvek od ZVUK2000 »

To budou asi originály. Bohužel v jednom zařízení co servisuji vydrží cca 5 let nonstop makat. Pak z černé hmoty je hnědá a na výstupu je o 3 V více a IO co napájí jdou do křemíkového nebe. Pak tam dám ty stlustou plochou a jede to zatím furt.
Odpovědět

Zpět na „Součástky“