Aktuálně Česká pošta

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Zamčeno
Zpráva
Autor
tomasjedno

#421 Příspěvek od tomasjedno »

termit256 píše:Proc pisete "pocta"?
A proč ne? Nevím, jestli to je archaismus nebo nářeční záležitost, ale v ČR žije 376 osob s příjmením Počta/Počtová (dokonce jednu takovou osobu znám), zatímco nositelů příjmení Pošta/Poštová je 479. To zas není tak velký rozdíl.
Osmdesat

#422 Příspěvek od Osmdesat »

termit256 píše:Proc pisete "pocta"?
Pocta počtě :D
tomasjedno

#423 Příspěvek od tomasjedno »

Osmdesat píše:Však si u těch "kurýrů" zkus objednat kusovou přepravu balíčku coby náhodný pouliční zákazník a budeš kroutit bulvami...
Přesně to jsem dneska řešil. Balík rozměrů 31x37x47 cm, 6 kg, dobírka cca 7.000 Kč.
Česká pošta “DR” 236 Kč se zák. kartou a s předáním dat elektronicky, jako náhodný pouliční zákazník 256 Kč.
Za 246 Kč by si ten balík DPD vyzvedlo u mne (náhodného pouličního zákazníka) doma a doručilo.
Já jsem to poslal s GLS přes ParcelShop za 171 Kč, jako náhodného pouličního zákazníka by mě to stálo 184 Kč.
Takže máš pravdu, kroutím bulvami :D
EKKAR

#424 Příspěvek od EKKAR »

Klid, "osmdesátka" je jen další počťák - akorát na rozdíl od Hubertuse je mnohem větší a hlavně zaslepenější patriot, bohužel pro něj i když si to jeho zaměstnavatel absolutně nezasluhuje ...
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
Osmdesat

#425 Příspěvek od Osmdesat »

tomášjedno jestli je to tak, pak se omlouvám za dezinformaci.

EKKARe o intenzitu mého "patriotismu" pečovat nemusíš, obsloužím se sám. Ani vlastně nevím jestli bych byl vůbec schopen něčeho jako zaměstnaneckého patriotismu. Na ČP mě štve dost věcí, ale zase na druhou stranu se vyskytují pivní remcalové, kteří nevědí, o čem hovoří (tím ale nemyslím zrovna tebe, i když se to o tobě tvrdí).
Sadra17

#426 Příspěvek od Sadra17 »

tomasjedno píše:
Osmdesat píše:Však si u těch "kurýrů" zkus objednat kusovou přepravu balíčku coby náhodný pouliční zákazník a budeš kroutit bulvami...
Přesně to jsem dneska řešil. Balík rozměrů 31x37x47 cm, 6 kg, dobírka cca 7.000 Kč.
Česká pošta “DR” 236 Kč se zák. kartou a s předáním dat elektronicky, jako náhodný pouliční zákazník 256 Kč.
Za 246 Kč by si ten balík DPD vyzvedlo u mne (náhodného pouličního zákazníka) doma a doručilo.
Já jsem to poslal s GLS přes ParcelShop za 171 Kč, jako náhodného pouličního zákazníka by mě to stálo 184 Kč.
Takže máš pravdu, kroutím bulvami :D

tyhle přepravní společnosti umí dobírku pro běžného zákazníka z ulice ?
8O
sinclair

#427 Příspěvek od sinclair »

Představoval bych si to nějak tak, že vemu telefon, zavolám někam do DPD a řeknu:
"Dobrý den, potřebuju prosím poslat balík s dobírkou, rozměry 50x50x25cm, váha 22kg, dobírka 5.000,-Kč. Kdy si pro něj přijedete?"
Je tohle možný?
Pokud to takto jednoduše možné není, anebo ten balík musím sám přivézt dál, než asi 2km, má pro mě i přes mírně vyšší cenu furt výhodu ČP.
Krom jiného totiž ČP ten balík zaveze do libovolné prdele v České republice, která má 20 popisných čísel a bývalé JZD, nebo do hájenky, ke které vede cesta a má popisné číslo.
Což žádná jiná konkurenční služba a za tarifní cenu DR neudělá.

Jak psal některý z předdiskutérů, takzvaná "konkurence" si vyzobává jenom ty nejlukrativnější zakázky, se kterými je nejméně práce a nákladů na přepravu.

Hromadná podání prosím neberte do úvahy, žádný z nás tady, jak tu jsme, neposílá měsíčně např. 70 balíků s dobírkou.
Při takovém počtu s Vámi i ta ČP uzavře tak výhodnou, třeba i roční smlouvu, že se naopak zase nebude chytat konkurence.
Právě z důvodu doručování těch balíčků kdejaké Máně do opravdu kdejaký prdele, kde si Máňa na hasičskej bál v půlce února u Vás objednala jednou do roka šaty.
tomasjedno

#428 Příspěvek od tomasjedno »

Sadra17 píše:tyhle přepravní společnosti umí dobírku pro běžného zákazníka z ulice?

DPD: je třeba vyplnit na webu jednoduchý formulář. Jestli trváš na tom, že z ulice, tak na smartfounu. Já to radši dělám z pohodlí domova. Žádnou smlouvu s nimi nemám. Dobírku umějí i z eurozóny (vyzkoušeno).
GLS: no rozhodně to mají v ceníku. Já to tam zadávám přes zaslat.cz, pak to jen hodím do parcelshopu, který mám asi tak stejně daleko jako poštu. Žádnou smlouvu s nimi nemám, dobírku mi zprocesovávají běžně. Jediné, co bych jim vytkl, je to, že zinkasované peníze syslí týden u sebe.

Sinclair: nestalo se mi, že by mi nevzali zásilku do nějakého Prdelákova.
Celeron

#429 Příspěvek od Celeron »

tomasjedno píše:Jediné, co bych jim vytkl, je to, že zinkasované peníze syslí týden u sebe.

To je ještě dobrý, já si jednou nechal u ČP poslat peníze za dobírku na bankovní účet v ČSOB a dostával jsem to z ní víc než měsíc. Protější strana zaplatila hned při prvním doručení, takže se balík nikde neválel.

Taky by mě zajímalo, jak je možný, že mě za poštou ztracený dobírkový balík chtěli zaplatit pouze cenu bez DPH. Prý protože jsem plátce DPH. :roll:
Jak to je vlastně s cenou zásilky u podnikatele a ofčana? Podnikatel prý musí dodat nákupní doklady od ztraceného zboží v balíku. Ovčan prý ne, to mu opravdu zaplatí cenu zapsanou do podacího lístku?
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
tomasjedno

#430 Příspěvek od tomasjedno »

Celeron píše:To je ještě dobrý, já si jednou nechal u ČP poslat peníze za dobírku na bankovní účet v ČSOB a dostával jsem to z ní víc než měsíc. Protější strana zaplatila hned při prvním doručení, takže se balík nikde neválel.
Něco podobného se mi stalo taky, akorát to netrvalo tak dlouho. Peníze poslali za dva dny po podání reklamace.
Hubert_79
Kontaktovat uživatele:

#431 Příspěvek od Hubert_79 »

Byl jsem teď týden na Slovensku, mimo jiné v okresním městě na východě. Šel jsem na počtu poslat pohledy. Tak jsem stál ve frontě, sledoval cvrkot. Báby pro důchod, cikáni pro dávky a tak.
Zajímavé ale bylo, že chlapík posílal balík, že na dobírku. Měl jen podací lístek, čekal jsem, že po něm budou chtít dobírkovou poukázku jak u nás. A ono ne, ptala se ho, jestli mají prachy přijít na adresu odesílatele, nebo na účet. On že na účet. Tak ho ženské prostě nadiktoval, ta to napsala do kompu a bylo.
Tohle umí ČP jen pro smluvní zákazníky...
A to předávání dat elektronicky, u nás šílená novinka, u nich fungovalo už X let zpátky.
Frýba a láska zvítězí nad Hemalou a nenávistí!
rnbw

#432 Příspěvek od rnbw »

Ano, u nas to ide uz par rokov cele elektronicky. Takze ked prides na postu s vypisanymi papiermi, musia to prepisat do PC - trva to dlhsie a je to drahsie. Neviem, co robia s tymi papiermi, mozno rovno vyhodia?

Ked si to vsetko zadam na webe, vytlacim stitok s ciarovym kodom a nalepim na zasielku, tak len naskenuju kod, skontroluju udaje/hmotnost, zaplatim a hotovo. To uz by zvladol aj automat.
Kvicala_r

#433 Příspěvek od Kvicala_r »

Jen perlička - to nemusí být úplně na straně pošty. Včera mi nějaký mlaďoch dovezl LED podsvět. Dyť ta trubka je fest pevná a pomačkat sem to musel sikovkama, abych to srovnal a vytáhl :evil:

Jo tohle rozhodnutí zkoušet opravovat blaupunkt asi nebylo rozumné.
Vypadá, že borec z Ali je celkem slušný a (snad) pošle náhradní dva pásky)
Přílohy
LED damage 3.jpg
LED damage 3.jpg
LED damage 2.jpg
LED damage 2.jpg
LED damage 1.jpg
LED damage 1.jpg
EKKAR

#434 Příspěvek od EKKAR »

...
Přílohy
pošta.jpg
pošta.jpg
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
kejki

#435 Příspěvek od kejki »

Zamčeno

Zpět na „Nezařaditelné“