Tesla MC 902 (911)
Moderátor: Moderátoři
V Indii sa to vyraba v "kvalite" vhodnej pre domacich odberatelov, na nenarocne pouzitie v nejakom elektronickom odpade. ISC je oproti tomu parada, napr. BD245C som daval do kavovarov a nikdy sa to nevratilo.
Výsledok: Originál CD nájde do 2 sekúnd. Napálené CD hľadá dlhšie, nie vždy rovnako dlho. Pri prehrávaní nie je s originál CD žiaden problém. Pri napaľovaných sa to zlepšilo. Niektoré hrajú úplne v poriadku, pri iných sa občas objaví ako keby malý výpadok zvuku. Myslím si, že to už nebude asi chyba prehrávača, ale niečo s tými CD-čkami. Novšie prehrávače asi dokážu lepšie prehrať také CD. Teda aspoň si to už myslím.
Zkoušeli jenom různým způsobem poškozená lisovaná CD, kde i přes poškození škrábanci byly lisované pity pořád výrazné a dobře čitelné.
Pálené pity a ještě při nedokonalém povrchu, to je pro ostření optiky a odraz mnohem horší oříšek, než 3mm díra v libovolném místě poškrábaného, ale lisovaného CD.
Skříń je opravdu stejná, z předního panelu je dodržena poloha síťového vypínače a konektor na sluchátka, a tlačítka jsou stejné jako na 260/261.
Odstín pískovaného hliníku panelu myslím moc neodpovídá dolní 820A.
Na amatérských i designérských soutěžích byly většinou exponáty jen takto pod číslem, kdežto na propagačních výstavách byly na "áčku" aspoň názvy, část parametrů..
Osobně jsem toto nikde neviděl, teda hlavně v AR ani na fotce, fyzicky už vůbec ne.
V nějakém pořadu v televizi, právě o nějakých průmyslových designérech, jsem zahlédl taky zřejmě prototyp CD přehrávače, vzhledově přizpůsobeného k zesilovači AuRa Z1.
Vedle té dvojice pak ležel tangenciální gramofon AuRa, taky "ve vaně", jako má AuRa Z1.
Byly to všecko zřejmě darované, nepotištěné prototypy, šlo to tam vidět i celkem zblízka.
to mělo vnitřek - čtečku Philips jako ty naše ostatní dobové CDP stavebnice ?
škatule š460mm zbytečně velká, jo musela pasovat do sestavy k recívru 820A a decku SM-260, 261
Včera mi pri prehrávaní CD na tom prehrávači Philips CD-350 zrazu ako keby zvuk "zachrčal" a ihneď prehrávanie skončilo, rozsvietila sa kontrolka ERROR. No a od vtedy už CD nenačíta, vždy to skočí červenou kontrolkou ERROR. Keď som prehrávač tak zbežne pozrel tak som zistil, že CD sa roztočí, laser pri hľadaní zaostruje a vidím v ňom červené svetlo. Napätia, ktoré som meral na servo doske sú v poriadku. Premeral som aj páskový vodič v CDM 2/10 aj v poriadku.
Myslím si, že s tým že som niektoré miesto prespájkoval to nebolo. Skôr, že dlhší čas nebol zapnutý. Neviem v čom by to mohlo byť. Budem musieť nad tým ešte niekedy porozmýšlať.