Termostat TFT Fenix WiFi
Moderátor: Moderátoři
Termostat TFT Fenix WiFi
Jedinný, co je v menu přidaný je obrazovka:
WiFi AD HOC
Zařízení:24C160
Heslo: xxxxxxxxx
Status: 01/06
Čekání na telefon
MAC:xx:xx:xx:xx:xx:xx
V návodu je věta: "Termostat může být připojen k osobní síti WiFi s internetovým přístupem. Uživatel si musí stáhnout z Google Play aplikaci Fenix TFT WIFI a postupovat podle kroků v Spustit průvodce". Toť vše co říká návod.
Nějak tomu nerozumím, AD HOC je přeci síť Per to Per takže by to mělo asi makat jen přímo mezi termostatem a mobilem. Na mobilu je vidět "síť" 24C160, pokud se na ní připojím, na termostatu je hláška "Telefon připojen" a ve vlastnostech připojení je WPA2 PSK, rychlost 135Mbps, IP adresa 192.168.1.2, brána 192.168.1.1, DNS 192.168.1.1,0.0.0.0 a MAC adresa která je ale odlišná od výpisu MAC adresy na termostatu. To je adresa telefonu a nebo toho termostatu?
Když v tomhle stavu spustím na mobilu aplikaci TFT WIFI, tak se sice rozběhne, ale napíše že není přístup k internetu. Když se na mobilu připojím na svoji domácí WIFI, tak ta aplikace zase žádnej termostat nenajde.
Co dělám blbě? Lze se vůbec na AD HOC síti připojit na internet?
Díky
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
No jestli to chodí jen takhle, tak je to naprosto deb.ilní nesmysl. To by pak mělo akorát funkci aby se dal termostat přestavit z postele a nemuselo se k němu vstávat.
Přitom je potřeba aby se termostat mohl řídit odkudkoliv po internetu (třeba víkendová chalupa) a byl připojen na domácí Wifi v té chalupě.
Myslím, že soudruzi výzkumníci ve Watts vymysleli trakař.
Jo, nějakej server to u výrobce má, ta aplikace se na něj chce připojit ale vybouchne to na jedný věci. Na Samsungu a Huawey pokud je povolená nějaká WiFi síť je automaticky pokládaná za připojení k internetu a i když je povolený připojení mobilu na internet (datový přenosy) tak netuším, jak mu říci že se má připojovat přes G4. Stačí Wifi zakázat a hned je přístup přes G4.
Netušíš, zda to jde nějak znásilnit?
Díky
Divný je, že se ale na termostatu zobrazenou IP nedostanu z prohlížeče. Vypadá to, že komunikace není přes TCP ale přes UPD. Je ta moje doměnka správná? To potom termostat nepotřebuje masku a bránu a z prohlížeče do něj nevlezu ani ťuk?
Asi zvolili tenhle způsob aby nemusela být pevná veřejná IP adresa. Ono by možná v objektu s více místnostma byl problém s NATováním více termostatů, některý routery maji třeba jen 12 možností NAT, v lepším případě 32.
Nějak to chodí ale asi bude problém s dosahem / vzdáleností termostatů od routeru v objektu. Termostat má jen vnitřní plošákovou anténu a čert ví, kolik zdí jak tlustých a z čeho to prostřelí.
https://www.aliexpress.com/item/3290518 ... b201603_52
pro použití v s plynovým kotlem pro vytápění bytu. Jen jsem úplně nepochopil rozdíl mezi verzemi GA, GB a GC. Pro mě bude téměř jistě vhodná varianta GC.
GB je jestli to správně chápu pro přímé spínání/napájení zátěže do 16A
A varianta GA je k čemu? to jsem úplně nepochopil.
Takže na větší proudy radši pomocný relé nebo SSR v rozvaděči a připojení termostatu kabelem 5C.