Montáž prvků na zateplené fasády
Moderátor: Moderátoři
Montáž prvků na zateplené fasády
Jde mi o to, že většina těchto prvků má montážní otvory třeba 4 mm, nemám tak dlouhé a tenké šrouby, které by prošly 10 cm polystyrenu a ještě měly rezervu do hmoždinky.
Rovnou upozorňuji, že fasáda už je na místě, takže montážní základny od Koposu jsou už pasé.
Díky
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
A kutilmile - nelituju tě
A kutilmile - nelituju tě
https://www.artisan.cz/hmozdinka-do-pol ... gLTUvD_BwE
Jasně, asi nikdo nechce si nechat dojebat omítku, aby do ní např zatékalo
Jinak nemá cenu si hrát přespříliš na nějaký tepelný mosty.Mám novostavbu nízkoenergetického domu, respektive skoro pasivního.Nikdo vám totiž neřekne BÉ, když už řekl Á.Ono to má totiž i své nevýhody, takhle zateplený domy.Sice protopíte málo nebo spíš hodně málo ale někdy se stane že přijede návštěva nebo se něco peče v troubě a zjistíte, že se v domě můžete upíct jako to maso v tý troubě, a je jedno jestli v zimě nebo v létě.Tepelný zisky totiž přesahujou tepelný ztráty domu a v létě musim vyhánět teplo z baráku klimatizací.V zimě otevřu okno.Prostě co je moc, to je moc.
Stačí si vzít program na výpočet tepelných ztrát, zadat poctivě nějakej barák celou jeho tepelnou obálku a pak si hrát s tloušťkou izolace.
Když jsem to dělal naposled, tak objekt výrobní haly zaizolovanej 12 cm fasádního polystyrénu měl ztrátu 10 kW. Víte o kolik se zvýšila tepelná ztráta při osazení polystyrénu jen 8 cm tlustýho? O necelou 1 kW!!! Takže ty úvahy jestli dáme 12, 16, 20 či víc cenťáků polyše je jen zcela zbytečný vyhazování peněz do luftu a hlavně mnohem vyšší teplota když to náhodou začne hořet. A taky to hrozně chutná datlům a podobný zvěři.
Proto mám celej 80 let starej barák s 60 cm plnejma cihlama dodatečně izolovanej fasádní vatou 8 cm, stropy 26 cm, veškerá energie mě stojí 2100 měsíčně, rosnej bod se nekoná a datlové si můžou políbit cosi.
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!