Ale oboustraná disketa byla určena do oboustrané mechaniky, jednostranné (kde druhý povrch nebyl garantován) prodával výrobce o něco levněji, ale prodal jich 2x víc Prostě je to ochcávka, z které by výrobce nic neměl, byla by proti normě, tak proč by to dělal ?
Oboustranná machanika by pak nepoznala, že je tam medium strčené obráceně.
Jsi schopen to pochopit ?
Když jsem pracoval cca před 10 lety v univerzitní knihovně, vyřazovali odtamtud archiv 5,25" disket, bylo jich celkem několik stovek určitě. Šlo o různé, neevidované diskety dodávané přílohou k vědeckým časopisům, obdoba pozdějších oblíbených cd a dvd příloh. Vzal jsem si paklík, s tím, že to pak ve vhodné chvíli schramstnu všechno, jenže pak přišly jiné starosti a na diskety jsem zapomněl. Tak se dodnes tluču do hlavy.
Někde s nějakým PC-šrotem jsem obdržel i 5,25" mechaniku a s disketami z časáků to běhalo jak z praku, čtení starých i zápis nových dat.
Mechaniku odválo stěhování (někomu jsem ji věnoval společně s moderním PC), paklík 5,25" tu mám, je to patnáct disket neznámého výrobce.
Už nemám motivaci se věnovat retropočítačovině.
Kdo se mi první ozve do SZ, tomu těch 15 ks 5,25" disket za dobrovolný poplatek pošlu!