Jablotron JA-83PWR
Moderátor: Moderátoři
Jablotron JA-83PWR
-
petrfilipi
Zdroje v Jablotron Servisu (tel. 483 559 881) repasují. Pošli jim ho přes svého dealera.
Oprava je kolem 500,- Kč bez DPH.
Ze zdroje jde do základní desky napětí cca 13.8V, horní (první) je GND, druhý je +13.8V.
Takže vznašim dotaz. Neodprodá někdo tento funkční zdroj, řekněme za 750 Kč plus posta?
Teď to jede na pulzak 13.8volt 2ampery omezovač a nabíjím i baterku.
Rošťák...
Pro dočasný provoz na externí zdroj je nutné ještě propojit 3.svorku od shora na GND. Tím se zabrání hlášení Vybitá baterie Ústředna.
Naopak pokud se připojí GND na 4.svorku, dojde k vyhlášení ztráty napájení 230V textem Porucha Ústředna.
Pokud má dočasný externí zdroj monitorované stavy (porucha AKU a porucha 230V) lze s těmito úpravami provozovat základní desku 83K plnohodnotně.
Toto info o zapojení jsem potřeboval před dvěma týdny, proto jsem založil toto vlákno. Ale stačilo nasadit optiku na nos, projít slusometrem tistak a overit, že je to na logice regulovaným zdrojem.
A důležité, snad mi to v té firmě vezmou na opravu. Děkuji 😆
schrost píše:Pokud jsem udělal, ústředna je funkční. Ve zdroji jsou vybouchne pojistka, asi filtrační kondy, oba tranzistory, čtyři senze odpory, odpor k senze vstupu 3844 no a UCecko bude v háji také.
Takže vznašim dotaz. Neodprodá někdo tento funkční zdroj, řekněme za 750 Kč plus posta?
Teď to jede na pulzak 13.8volt 2ampery omezovač a nabíjím i baterku.
Rošťák...
Zdravim,
mam aj ja problem s tymto zdrojom. Nenabieha a tiez ako pise aj schrost tie senze odpory su uz opalene. Nie je mozne zistit hodnoty. Bol by niekto ochotny a dal sem fotku DPS aby sa dali pozriet hodnoty tych rezistorov? Alebo aj zdroj BP12-18 je taky isty, takze aj foto DPS z neho by postacila.
Dakujem