Acer Aspire all-in-one Z3-615 (Wistron Madrid)

Počítače stolní, notebooky, tablety, tiskárny, scanery a vše, co nějak souvisí s PC

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
rnbw

Acer Aspire all-in-one Z3-615 (Wistron Madrid)

#1 Příspěvek od rnbw »

Dostal sa mi do ruk all-in-one Acer Aspire Z3-615 (Wistron Madrid23), ze po burke nejde. Po pripojeni napajania alebo stlaceni vypinaca sa na moment rozsvieti LED, zhasne a nic viac.

Cez napajanie urcite nic neprislo - pouziva to externy notebookovy zdroj 19V a ten funguje. Na doske bezi menic na 5V aj 3,3V, v momente zapnutia sa objavi aj 12V pre HDD.

Dalsia moznost je, ze nieco prislo cez ethernet. 75-ohmove odpory na RJ45 konektore som nenameral (malo by byt 150 Ω medzi parmi), ale ani na doske nenasiel. Podla schemy by tam mali byt - nasiel som ich po vybrati dosky na spodnej strane a vsetky 4 su spalene. Ze by to preslo az cez sietovku (RTL8111GA) a znicilo chipset?

Na Delloch s Intel sietovkami si to odserie sietovka a inak PC normalne funguje, staci vlozit do slotu kartu...
Celeron

#2 Příspěvek od Celeron »

Kdysi jsem měl něco podobnýho. Po telefon lince přišla za bouřky prda a komplet to vyhulilo Inec fax CF120. Ten jsem měl přes RS232 připojenej na COM1 v PC, tenkrát naštěstí byly dva COM a jeden LPT na jedný IO kartě. Po výměně IO karty PC makalo. Nepřežila to ale taky laserová Minolta SP1000 připojená do tý odprásklý IO karty. Tiskárna nabíhala správně ale datovej vstup byl odprásklej. Povedla se reklamace, fax byl dle servisu neopravitelnej na pojišťovnu. Zůstal mi a tak jsem ho zkoumal. Epromky nešly číst, LCD displej 2 x 16 znaků byl taky mrtvej a některý šváby měly puchejř a tráfka na linkovým vstupu byly rozmlácený. Dál jsem to nezkoumal. Kupodivu ale zůstal naprosto v pořádku pulzák zdroj se vstupem 90-250V s kupou zajímavých napětí, +-5V, +-12V, +24V. Jede dodnes jako občasný bastl poháněč.
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
rezis

#3 Příspěvek od rezis »

A když toho REALTEKa vypájíš ven?
Internet - metla lidstva
rnbw

#4 Příspěvek od rnbw »

Najprv som chcel premerat jeho napajanie, ci nie je v skrate, ale datasheet neexistuje :roll: Urobim to podla schemy. Ale asi pojde naozaj von.
rnbw

#5 Příspěvek od rnbw »

Na sietovke nie je v skrate nic - ani napajanie a dokonca ani vstupy od konektora 8O. Vyzera to na kontajner.
rnbw

#6 Příspěvek od rnbw »

Seriem na to.
Michal22

#7 Příspěvek od Michal22 »

Budeš to vyhazovat?
Nevím, kdy se zase dostanu do Blavy, ale zájem by byl.
Případně bych se mohl domluvit s Ondrejem, občas se v Brně ukáže.
Civilizace založená na oboustranné lepící pásce nemůže dobře skončit...
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
rnbw

#8 Příspěvek od rnbw »

Nie je to moje, vyhodit si to musi majitel.
Odpovědět

Zpět na „Výpočetní technika“