Samsung LE40A656A1F - iba bliká LEDka - OPRAVENÉ
Moderátor: Moderátoři
Samsung LE40A656A1F - iba bliká LEDka - OPRAVENÉ
Obraz je zdvojený vo vertikálnom smere. Ako som pohol sklom, obraz naskočil dobre. Rozobral som panel, zistil že je to citlivé na pohyb na jednom páskovom vodiči. Už viem, čo ma čaká.
Trochu som to premeral:
VON - 15 Ohm,
CPV2 - 233 Ohm - pri pohybe strácal signál (viac ako 2K Ohm),
CPV1 - 316 Ohm,
STV - 287 Ohm,
VOFF - 20 Ohm.
Pri pohybe sa prerušoval signál CPV2, prepojil som ho 0,15 mm vlasovým vodičom. Tie plôšky sú naozaj maličké, s najtenším hrotom (vraj 0,4 mm, ale musel som ho ešte upraviť na tenší) v Solomon SL-20 pod 10x lupou som to robil na 5 krát.
Nechám to tak. Obsluha dostane informáciu, že pokiaľ po dlhom sledovaní bude dačo s obrazom, tak čo má robiť.
edit: prečistil som LVDS konektory alkoholom a zatiaľ je to v poriadku, artefakty to nerobí. Asi to bolo tým.
PotPalo píše:Asi tam bude tých zlých spojov viac. Po dlhšej prevádzke to robí artefakty v obraze, ale iba trošku. Také tie ako keď jedna farba z farebnej škály je zmenená na inú. Ale keď pohnem-skrútim obrazovku, tak sa to opraví. Pokiaľ nieje uvoľnený alebo špinavý LVDS (idem pozrieť, ten máva takéto príznaky), tak asi zasa spoje v paneli. Toto odmerať by bol asi problém, keď je to iba v začiatkoch a po zahriatí, a prepájať všetky spoje, no neviem, oni sú na oboch stranách panelu...
Nechám to tak. Obsluha dostane informáciu, že pokiaľ po dlhom sledovaní bude dačo s obrazom, tak čo má robiť.
edit: prečistil som LVDS konektory alkoholom a zatiaľ je to v poriadku, artefakty to nerobí. Asi to bolo tým.
Dakujem za oživenie pamäte☺A656 som takto parkrat riešil.