Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.
Starej Max Grundig založil v roce 1945 na stejným "netušení" americkejch vojáků svoji fy a kam to dotáhl. Na začátku hlavně převíjel tráfka vypálenejch americkejch rádií ze 120V na 220V.
Celeron:
A jaký nakonec dělal skvělý HiFi.
Než ho koncem 70.let definitivně převálcovali Japonci...
Ale nebyl sám, Japonci pohřbili kupu tradičních německých/evropských firem.
no, duralovou anténu a to 3el. bočníkovou yagi pro VKV II 3MY T399 výroba družstvo Mechanika Praha 30 let stará, popis AR 7/1988 trochu jsem si zakutil a vztyčil stožár na balkóně 10. patra paneláku, příjem vzdálenějších stanic, polských a slovenských se nápadně zlepšil až 55 dB stereo na "S" displeji tuneru Sony
samosebou, nějakej lempl šlohl z krabice symetryzák i s plošákem tak jsem připájel na fest k dipólu dvouděrové ferritové jádro kuchnuté ze staré kabelové koncovky pro TV VHF
Přílohy
A VKV II.jpg
Co se může pokazit to se taky pokazí. Co se nemůže pokazit to se pokazí taky. (Murphy)
Našel jsem u popelnic pěkný elektronický anglický výkladový slovník. Je to hezké retro, které představuje takovej sen z 90. let. Ale tento model je Sharp PW-E300, který se nejspíše prodával až od roku 2006.
Stačí upravit zapojení, aby se přes ten poťák netahalo ss předpětí do konce, a chrastit to tolik nebude. Mmch. tahle řada s tahovýma poťákama má z výroby prohozený vstup a výstup korekcí, zvuk je díky tomu podivně zmršený a zcela bez basů. Šasi s otočnými poťáky, jako je na fotce, je výrazně lepší.