Kečup
Moderátor: Moderátoři
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
Balt76 píše:Tak já se obětuju. Co je to ten Bin Ládin?
Arabská guma. Emulgátor, zahušťovadlo, dělá se to z akácií. Klan Bin Ládina je asi jejím největším světovým producentem. Synovec tuhle info přitáhl ze stáže v konzervárně, tenhle název tam "frčel" když byl Usáma honěnej muž číslo 1.
Bez arabský gumy by třeba Coca Cola v lahvích vrstvila na složky a dělala sedlinu. P32 se nerozčiluj, každej nemůže vědět všecko.
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
Jinak takovejhle hrníček se snad ani nevyplatí vařit, udělá maximálně 4 kečupový skleničky s úzkým hrdlem. Já jsem včera dělal rajčatovej protlak z vrchovatýho 5 l papiňáku a bylo z toho blbejch 5 skleniček od dětský výživy, ty možná nemají ani 2 deci. Letošní rajčata jsou nějak málo "masitý" zato samá voda a semínka. Jestli to je druhem nabo počasím netuším.
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Jinak v praxi ze začátku to padá přes vršek hrnce, takže se přihazuje postupně, ale pokud je to už "kaše", nějakou tu "skleničku" to dá.
Ono hnát to do stadia těžkýho koncentrátu jednak nesedí moc chuťově, jednak se to vážně často připálí.
A s tím zahuštěním - když chci zahustit červený zelí a nechci žádnou "chemii" včetně mouky, tak tam najemno nastrouhám bramboru. A co je to? Škrob.
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]