Problém s rozběhem uloženek VHS a DVD
Moderátor: Moderátoři
Problém s rozběhem uloženek VHS a DVD
Běžně se mě stává, že Přehrávač DVD, nebo VHS kazet po delší odstávce (nějaký ten rok) nejde rozběhnout. Prostě jakoby zamrzl. Nejspíš to bude asi v mechanice, ale mám 4 staré videorekordéry, které se takto chovají, ačkoliv při uložení fungovaly všechny. Teď jsem si chtěl pustit jednu kazetu a nic. Podobný problém měl kamarád i s DVD přehrávačem. Mohl by mi někdo poradit, na co se zaměřit? Především ty videa. Díky.
Tiež mi skapal notebook na skrini. Asi po roku nepoužívania už iba pípal nefunkčnú základnú dosku. Nikdy predtým žiadny problém nemal. Asi že som v ňom zabudol batériu, ktorá sa totálne vybila, ale že zabije notebook som teda nečakal.
S VHS by som videl problém aj v páskach. Niektorým sa rozpadáva povrch, začne akoby lepiť, to potom brzdí hlavu a niektoré videá pri tom rovno vypnú napájanie. Už som takto videl pásku na fest nalepenú na hlave, po odlepení ostala magnetická vrstva na hlave, nešla dolu.
Dlouho skladovaným kazetám může "naplesnivět" povrch. Po vložení do videa zašpiní hlavičky a ztratí se obraz. Na první pohled to vypadá, že video je vadné.
Po několika průchodech páskovou dráhou už se taková kazeta dá shlédnout, hlavičky může být nutné ale vyčistit.