Ovládání zásuvek přes USB

Problémy s návrhem, konstrukcí, zapojením, realizací elektronických zařízení

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
Cust

#31 Příspěvek od Cust »

mrknul jsem se na www.alldatasheet.com
po zadani vyhledani usb controller parallel mi vyskocilo toto
http://pdf1.alldatasheet.com/datasheet- ... -2305.html

edit: jo, to jsi vlastne nasel taky
masar

#32 Příspěvek od masar »

Myslím, že pro nxn to nebude příliš zajímavé. :wink:
nxn

#33 Příspěvek od nxn »

Já nechci hotovej převodník
1)stojí to hromadu peněz narozdíl od samotného IO
2)a chci to zrovna implantovat do toho výtvoru
3)a nejlépe když by to bylo k dostání v Gesu nebo v Gmku (ty jejich vyhledávače taky najdou kulový)
No jak vydim tak by to chtělo to zapojení ještě překopat na sériovej vstup nevíte jak na to ?
Poslední slova před smrtí: 'nebojte to je nulák'....Praskla žárovka:'vyměň všechny elity'
Cust

#34 Příspěvek od Cust »

kup si neajky mikroprocesor a vsechno si to v nem naprogramuj (muzes jet i na seriaku a obsluhovat vic zasuvek)
ale, to ze je ten kupovany prevodnik drahy? temu never, pokud se ti podari sehnat svab, tak bude urcite drazsi nez hotovy prevodnik (vsazim sve papuce - klidne poslu postou) a to jeste musis investovat do konektoru, tistaku, okolnich soucastek
nxn

#35 Příspěvek od nxn »

Už jsem to předělal co se vám na tom ještě nelíbí ???
Přílohy
Zásuvky-USB2.GIF
(103.17 KiB) Staženo 166 x
Poslední slova před smrtí: 'nebojte to je nulák'....Praskla žárovka:'vyměň všechny elity'
Cust

#36 Příspěvek od Cust »

LEDky bych dal az paralelne s rele (ale to spotrebuje vic energie - Temelin zacne vic topit)
Optoclen: na privadeni napeti do baze se vykasli, kup si nejaky optoclen, ktery ma jen 4 nohy a stoji 1,50Kc, nemusis tam davat drahe s kompenzaci nelinearit (dyt to bude jen spinac)
nxn

#37 Příspěvek od nxn »

A z jakýho důvodu přemístit ledky ???
A ještě jedna věc, otočleny který maj jen 4 nohy tak Ic=50mA a ty relátka sežerou taky 50 ...to chce dimenzovat tak na 100mA, takže se 6-ti nohama jiný v Gesu nemaj....
Cust

#38 Příspěvek od Cust »

pokud mas rele, ktere potrebuje 50mA, tak tam das optoclen, ktery jede na 50mA, ale priznavam, ze v gesu maji nejlevnejsi s vyvedenou bazi, toho jsem si nevsimnul, ale nemusis ji zapojovat, nebo kup ten co ji vyvedenou nema, zbytecne slozitejsi schema a bez vyznamu
masar

#39 Příspěvek od masar »

Já jsem ti vysvětlil funkci latche, mohl by jsi mi vysvětlit funkci konfigurace fet - optočlen - relé? Třeba ti potom vysvětlím funkci převodníku USB/LPT(LTP)??? :wink:
nxn

#40 Příspěvek od nxn »

Nechápu....ale ty N-Fety jsem tam dal abych přes integráč netahal "větší proud" do optočlenů,protože tam mam ještě ledku tak to by se vyšplhalo na 55mA a nějak sem nenašel kolik je max. proud OUT (bude to CMOS),pak jsem tam dal optočleny na galvanický oddělení aby mě nevyhořel počítač a relé aby moch spínat 16 A .....to by optočlen asi nevydržel...
jankop
Kontaktovat uživatele:

#41 Příspěvek od jankop »

Protože jsi houževnatý, tak jsem ti nakreslil schéma jednoho kanálu. A mělo by fungovat. Maximální proud relé by neměl překročit cca 100mA. Použitý optočlen prodávají v GME a stojí 9Kč. Ve tvém případě by bylo výhodné použít KP4040, to je ten samý optočlen, ale čtyřnásobný. Ten stojí 29Kč, tak ušetříš. Zatížení jednoho logického výstupu interface by bylo přibližně 5mA, to vyhoví bez problémů specifikací pro doporučovaný bus driver 74HC573.
Přílohy
nakres.JPG
(35.23 KiB) Staženo 68 x
Naposledy upravil(a) jankop dne 12 říj 2007, 12:27, celkem upraveno 1 x.
Piitr

#42 Příspěvek od Piitr »

K tomu nxnovu zapojení (něco už bylo řečeno):
1) Ty LEDky jsou tam dvakrát. Jednou s tím invertorem před tranzistorem a jednou za tranzistorem. To je zbytečné, nechal bych tam jen ty za tranzistorem.
2) Máš tam namalovaný tranzistor s kanálem N. To je špatně. Pokud to chceš takhle zapojit (což je v pořádku), musíš tam dát tranzistor s vodivostí P.
3) Na výstupu optočlenu bych tu bázi nechal nezapojenou (už bylo řečeno).
4) Ale ještě spíš bych tam ty optočleny vůbec nedával. To napájení relátek je přece od sítě oddělené trafem a těma relátkama a nikam jinam nevede. Přijde mi to zbytečné. Za ty tranzistory bych rovnou připojil ty relátka.
Cust

#43 Příspěvek od Cust »

Piitr píše:4) Ale ještě spíš bych tam ty optočleny vůbec nedával. To napájení relátek je přece od sítě oddělené trafem a těma relátkama a nikam jinam nevede. Přijde mi to zbytečné. Za ty tranzistory bych rovnou připojil ty relátka.

mas tam vlastni zdroj a ten v pripade poruchy muze poskodit pocitac, pokud se jedna o pripojeni na notebook, tak k nemu propojit galvanicky cizi zdroj je nebezpecne (v notebooku usb desku normalne nepridas). Zasada vsech automatizeru je pripoj pocitac vzdy pres oddelovaci clen.

to nxn:
uz bastlis nebo to bylo jen cviceni mozkove?
nxn

#44 Příspěvek od nxn »

No ještě to nebastlim momentálně nemam peníze....ale už se na to chystám s těma optočlenama já bych tam dal 4N32 maj ho v Gesu za 11kč je to ten s Darlingtonovou dvojicí....s vyvedenou bází, ale má to velkej přenos tak se zapojovat nemusí.....a v GMku toho polovinu nemaj ...proto to chci všechno z gesu...
Naposledy upravil(a) nxn dne 12 říj 2007, 12:48, celkem upraveno 1 x.
Piitr

#45 Příspěvek od Piitr »

Cust píše:
Piitr píše:4) Ale ještě spíš bych tam ty optočleny vůbec nedával. To napájení relátek je přece od sítě oddělené trafem a těma relátkama a nikam jinam nevede. Přijde mi to zbytečné. Za ty tranzistory bych rovnou připojil ty relátka.

mas tam vlastni zdroj a ten v pripade poruchy muze poskodit pocitac, pokud se jedna o pripojeni na notebook, tak k nemu propojit galvanicky cizi zdroj je nebezpecne (v notebooku usb desku normalne nepridas). Zasada vsech automatizeru je pripoj pocitac vzdy pres oddelovaci clen.
To je pravda, jistota je půl zdraví :-)
Odpovědět

Zpět na „Řešení problémů s různými konstrukcemi“