ohrievač vody
Moderátor: Moderátoři
ohrievač vody
nepíšeš jakou tepelnou izolaci používáš, podle toho se může i 50x měnit potřebný příkon...
potrebujem aby to nepotrebovalo zasah cloveka takych 7 dni
je mi jasne, ze keby som pri tom bol tak si to manualne nejak odregulujem.
prvotne som to chcel riesit z autobaterky, ale to nie je podmienka.
a este nepotrebujem aby ta voda mala 30 stupnov ale staci 5
mozno by stacilo dat nejaky odpor do vody, ktory by sa prietokom prudu zohrieval a udrziaval jaku taku teplotu
neviem ale hlavne aby to nebolo zlozite
dakujem
a este voda v tej napajacke sa v zime meni len 1x za tyzden tak 1 den tam bude 7 litrov a posledny pred vymenou pocitam tak min 4l
- forbidden
- Kontaktovat uživatele:
ten druhy by se musel trochu upravit na pozadovanou teplotu. Zaklad je zaizolovat poradne vsechno co pujde aby se omezilo na minimum ochlazovani do okoli, i kdyz v tvem pripade, kdyz bude volna hladina nevim jak moc to pomuze. Termostatem muzes spinat libovolne topne teleso, muselo by se ale vyzkouset kolik bude stacit vykonu na to ohrati. Hodne bude asi zalezet na venkovni teplote. Pri -20 °C to bude asi sila, to by ti autobaterka asi nestacila, nehlede k tomu, ze v takovych mrazech nema moc "silu". Spis bych tam zavedl 230 V.
- Přílohy
-
termost001.jpg- (187.38 KiB) Staženo 167 x
Termistor zaizoluj a umísti do kanystru. Při poklesu teploty pod nastavenou mez sepne relé a připojí topné těleso. Pro 12V můžeš použít topné tělísko z výkonových rezistorů, myslím, že celkových 15W by mohlo stačit.
- Přílohy
-
Lm741_BC337_termostat.jpg- (14.79 KiB) Staženo 136 x