Úprava stahovačky Fabia proti praskání plastu pojezdu okna
Moderátor: Moderátoři
- hajeklubos
Úprava stahovačky Fabia proti praskání plastu pojezdu okna
Přes jezdec jsem protáhnul 3 pozinkované dráty o průměru 1,2mm (drát na plot) a zakroutil podle obrázků. O vypnutí motoru by se tak opravdu měla postarat nadproudová automatika motoru a ne roztržení pojezdu. Zatím to tam nemám příliš dlouho ale mohlo by to dlouhodobě fungovat. Úpravu mam v obou předních dveřích. Hlavně tím není co zkazit. Výrobce stahovaček mě asi nebude mít rád. Pokusím se přiložit obrázky úpravy, třeba postupně, když o to bude zájem.
PS :Není to tam vše ale snad je to jasné
Dodávám,že nikoho do úpravy nenutím, takhle jsem to udělal.
Luboš
- Přílohy
-
05 3 drát po dotažení.pdf- (70.83 KiB) Staženo 276 x
-
04 dotažení drátů.pdf- (69.07 KiB) Staženo 240 x
-
03 drát3.pdf- (72.4 KiB) Staženo 241 x
-
01 zavedení drátu 1a2.pdf- (69.33 KiB) Staženo 239 x
-
00 1 a 2 drát jak na to.pdf- (75.74 KiB) Staženo 296 x
- hajeklubos
Možná, že nebudu daleko od pravdy, že je to udělané záměrně. Téměř všechny stahovačky, které jsem viděl měly roztržený plast, ten dál od reproduktoru. Nejhorší je namrzlé okno. Na ruční projetí dráhy okna mám jednoduchý přípravek z 1.5mm silného ocelového plechu. Vždy projedu několikrát ručně, potom nasazuji motor. Celé dráhy jsem nyní namazal grafitovou vazelinou. Tak uvidíme. Nechci už tu hru na rozlomenou stahovačku hrát
Luboš
- hajeklubos
Každý v mém okolí u fabie1 cca 2001 a dále, měnil stahovačku u oken v elektrice.
A stále stejná píseň- prasklý plastový jezdec.
Jestli máš jinou zkušenost buď rád. Já se tím neživím. Jak píšu v příspěvku, nikoho do ničeho nenutím, je to jenom informace jak jsem upravil novou stahovačku.
Luboš
- Přílohy
-
CAM00654rozlomený pojezd.pdf- (61.36 KiB) Staženo 207 x
- hajeklubos
Přikládám jednoduchý přípravek pro ruční pohyb oknem při opravě.
Luboš
- Přílohy
-
přípravek sklo ručně.pdf- (60.59 KiB) Staženo 190 x
Jakmile je ale okno usazeno nesprávně, tak to rupne klidně za dva měsíce.
Pokud to i přes to blbě jezdí, tak nezbývá než najít příčinu - buď vydřené sametky, nebo vyběhané, zkřížené lanovody.
Konečným stadiem je vyběhaná převodovka (to velké plastové kolo) na motoru stahování. Takže je lepší, když to praskne, než pak měnit i motor.
- frantajetel11
Do toho eshopu se není možný dovolat (zjistil jsem až po objednání), ale kupodivu všechno přišlo včas. Tak ještě jak dlouho to vydrží...
- hajeklubos
Okno je při montáži na stahovačku asi 10cm před horní úvratí. Otevřu držáky okna, sklo posadím na čudlíky ježdíků stahovačky,(to je to co praská) zatřesu držáky,zatáhnu za sklo směrem od zrcátka (usazení do sametky) a mírně vrátím.(pracovní vůle) Šrouby skla mírně přitáhnu, projedu asi 2x nahoru , dolů ručně pomocí přípravku, dotáhnu sklo (drž packu držáku skla kontra ať to neurveš.)Nasaď motor a opatrně otestuj.
Luboš