Jakou koupit televizi ?

Dotazy na technické problémy, vlastní řešení technických problémů

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
kokun

#616 Příspěvek od kokun »

Ač je to "turek", má docela slušné "vychytávky" s dobrým poměrem cena/výkon:

LEVNÝ TELEVIZOR FINLUX 24-FHD-5760 PŘICHÁZÍ S VÝTEČNOU VÝBAVOU
Chytrý televizor základní třídy nabídne neobvyklou sadu aplikací, plnou tunerovou výbavu i dálkový ovladač s parádním rozložením. A v záloze má i další překvapení!
...

Už dlouho "pasu" po nějakém vhodném tvp do jídel. koutu - podmínkou: DVB-T2/HEVC; SAT-tuner výhodou; smart (připojení na NET, kvůli: HbbTV; Sledovani.TV; atd.) - ideální velikost: 28÷29".
Protože tento model má i o 4" (o 10cm - tedy úhlopř. 71cm) většího a 1kKč dražšího bratříčka, tak se nabízí jeho koupě.
Bohužel - přestože "umí" i 2 appky na příjem CZ/SK TV progr. (Skylink Live TV a Lepší.TV), tak neumí právě "mé" Sledovani.TV (které mám od svého ISP, v ceně NETu) :(
Z tohoto (a nejen tohoto) důvodu, preferuji právě telky Panasonic - jenže tady narážím zase na tu velikost: "chytré telky" od Panasoniců jsou bohužel zase až od 32", což už mě velikostně až tak nevyhovuje.
Njn - požadavků je přespříliš, aby to vyhovovalo všechno :o

EDIT:
Jinak takto chytrá televize, o úhlopříčce 28", je spíše výjimkou.
Ostatní výrobci mají většinou jen 32" (a víc), nebo vyjímečně těch 24" :wink:
Přílohy
Finlux-24-FHD-5760_perex.jpg
Finlux 24FHD5760. Má i většího "bratříčka": Finlux 28FHD5760 :-)
Finlux 24FHD5760. Má i většího "bratříčka": Finlux 28FHD5760 :-)
Honza - kokúň

#617 Příspěvek od kokun »

Prodejci řekli, které DVB-T2 televizory jsou hitem u zákazníků. Podívejte se na přehled
Zeptali jsme se předních prodejců spotřební elektroniky, jaké televizory se nejvíc kupují kvůli přechodu na DVB-T2. A zároveň jsme chtěli vědět, které by doporučili oni sami, aby přijímač nabízel nejlepší poměr ceny a výkonu. Co jsme se dozvěděli?
...
Honza - kokúň

#618 Příspěvek od dvorak »

Mne vedle kvality obrazu zajímá i vyšší kvalita zvuku. Co by tedy měl mít kvalitní televizor za zvukovou výbavu ? Předpokládám, že by měl např. zvládnout 5-ti kanálový Dolby Prologic II a pod. Jsou nutné v tomto případě přídavné reproduktory ?
rnbw

#619 Příspěvek od rnbw »

Cim modernejsi a teda tensi televizor, tym mensie reproduktory a teda aj horsi zvuk. Preto sa predavaju vselijake soundbary...
konosuke

#620 Příspěvek od konosuke »

Dneska (čt) je v Planeo sleva 500 Kč na Tošibu 32W 2863 DG tedy 4499 Kč, jenom dneska ! Všechny možné funkce má, bytelná konstrukce vzbuzuje důvěru (žádné pavoučí nožky). Přišel jsem, viděl jsem, nekoupil jsem... :|
Co se může pokazit to se taky pokazí. Co se nemůže pokazit to se pokazí taky. (Murphy)
dvorak

#621 Příspěvek od dvorak »

Mám dotaz ke kvalitě obrazu. Všiml jsem si, že program vysílaný v SD rozlišení je kvalitnější na televizoru HD-ready než na televizoru HD-full. Je to všeobecný fakt nebo se pletu ? Děkuji.
xsc

#622 Příspěvek od xsc »

Není to fakt, ale občas to tak vypadá.
pavel16

#623 Příspěvek od pavel16 »

Potřebuju koupit televize pro rodiče-dvě menší k posteli a větší tak 81cm do obýváku pokud možno stejné značky kvůli ovládání.Nároky skoro žádné-dobrý obraz,zvuk a přehledný ovladač.Cenou bych se chtěl vejít do 10 000kč za všechny tři.Jakou značku hledat?Co je zač Kruger & Matz?
witt

#624 Příspěvek od witt »

bacha ať pak jedním ovladačem nepřepínáš televize v celém bytě. LG s tím má třeba problém
Hydrawerk

#625 Příspěvek od Hydrawerk »

Krüger&Matz je takovej lepší polskej Sencor. https://cs.wikipedia.org/wiki/Kr%C3%BCger%26Matz
Televizory budou nějaké převlečené turecké nebo činské.
dvorak

#626 Příspěvek od dvorak »

Jelikož mi včera večer klekla po 5-ti letech televize (LG ), uvažuji o náhradě. V Datartu mají Philips 43PUS6504 za 8.290 Kč, ale trochu mne mate, že je to výprodej.
Prosím o radu. Děkuji.
rnbw

#627 Příspěvek od rnbw »

Pred nakupom vyrobku znacky Philips odporucam precitat:
http://www.ebastlirna.cz/modules.php?na ... ic&t=91532
kokun

#628 Příspěvek od kokun »

K čemu používají Češi chytré televizory? Prohlížejí si fotky a zrcadlí mobil
Chytrý televizor nyní vlastní téměř 60 % Čechů, dalších 25 % si ho navíc plánuje v blízké době pořídit. Tvrdí to nový průzkum zadaný společností Samsung, jehož se v listopadu zúčastnil vzorek 525 respondentů od 18 do 65 let.
...
Honza - kokúň

#629 Příspěvek od Hydrawerk »

dvorak píše:V Datartu mají Philips 43PUS6504 za 8.290 Kč, ale trochu mne mate, že je to výprodej.

Heh, prodavač mi někdy před rokem řekl, že kdybych si kupoval LCD TV Philips, tak si mám přikoupit tři roky záruky navíc. Jako že riziko pokažení je značné.
Taky https://www.idnes.cz/ekonomika/zahranic ... anicni_neh
Celeron

#630 Příspěvek od Celeron »

Když to tady čtu, tak se čím dál víc přikláním k názoru, že kolem roku 1925 měli zabít Bairda, Brauna, Farnswortha, Nipkowa, Tihániho, Zvorykina, Šafránka a ještě pár dalších. :x
Byl by klid a nemuseli by jsme se zabejvat nějakejma blbejma DVB-T2 nesmyslama. A jaká rodinná pohoda by vládla po večerech. :lol:
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
Odpovědět

Zpět na „Poradna“